1. Home
  2. Vesti
  3. Na prodaju jedinstvena Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato (GALERIJA)
Na prodaju jedinstvena Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato (GALERIJA)
6

Na prodaju jedinstvena Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato (GALERIJA)

11.48K
6
Podelite sa prijateljima:

Iako je prošlo deset godina od premijere ovog automobila, i dalje pleni svojom vanvremenskom lepotom. 

Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato je veoma redak automobil. Napravljeno ih je svega devet primeraka, a aukcijska kuća RM Sotheby’s će šesti po redu ponuditi na prodaju u Elkhartu, u saveznoj državi Indijana u SAD.

Ko nije upoznat sa istorijom ovog modela, najlakše ju je opisati kao plod saradnje tri kompanije: Alfe, Zagata i Dodgea. Ipak, određeni „zli jezici“ često navode ovaj automobil kao prepakovani Dodge Viper. I iako ovaj Alfin model zaista nosi mnogo američkih gena, ne može mu se osporiti da je u duhu italijanskih superautomobila.

Srce Alfe Romeo TZ3 Stradale Zagato jeste agregat iz Dodge Vipera ACR. U pitanju je mamutski 8,4-litarski V10 motor koji razvija 649 ks i 814 Nm. Snaga se na točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača.

Uprkos ovakvim fantastičnim brojkama, konkretan primerak praktično i nije vožen, jer je za deceniju života prešao čitavih 325 kilometara.

Aukcijska kuća RM Sotheby’s nije dala početnu cenu za ovaj automobil, te je nezahvalno prognozirati koliku će cenu dostići na aukciji.

Zbog toga što su veoma retki primerci ovog modela, gotovo ih je nemoguće pronaći na tržištu. Ipak, jedan se našao u prodaji 2014. godine i tada je koštao čitavih 700.000 američkih dolara.

AutoRepublika 

(11481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

bljak

s mile

bljak ili ne, mada više NE po meni, ima da dogura do miliončeta

Dusan

Bice to par miliona garant

Risto

Lepo, i posle toliko vremena.

Saša

U vezi Alfa romea covek se dva puta raduje,prvi put kad ga kupi,a posle jos vise kad ga proda

Aca

Ajde da se uzdrze komentara vageni i svi oni koji alfu nikad vozili nisu.