1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Scania dobila kabinu veličine XXL
Nova Scania dobila kabinu veličine XXL
2

Nova Scania dobila kabinu veličine XXL

1.15K
2
Podelite sa prijateljima:

Iako su i kamioni s početka ponude najnovije generacije Scanijinih teškaša dovoljno komforne, za neke to nije dovoljno. A proizvođači, posebno u ovim teškim trenucima za industriju, uvek žele da ugode izbirljivim kupcima. Na ruku im u ovom slučaju ide i to što su propisi Evropske unije omogućili da se prednjica kamiona produži za čitavih 90 centimetara.

Saglasno prethodno navedenim postulatima, čelnici švedske Scanije su odlučili da uvećaju unutrašnju zapreminu putničke kabine tako što će pomeriti zadnji zid za 27 santima, koristeći postelju, krevet metarske širine bez potrebe raspremanja.

U stvari, produžena Scania se mogla naručiti i do ovog trenutka, ali je cena bila značajno viša jer su se preradom ovog tipa bavili samo specijalizovani ateljei. Nove kabine s indeksima CR23 i CS23 (za porodice R i S, redom) biće proizvedene od strane ćerka firme koja se zove Laxa Special Vehicles.

Zadatak koji je postavljen pred društvo iz sastava Scanije nije tako težak, s obzirom na činjenicu da su profesionalci zaposleni u ovoj firmi već imali slična iskustva sa kamionima matične marke, ali one iz ranijih generacija.

Produžena kabina Laxa je mnogo dublja, čak do 60 centimetara

Sam čin izduživanja kabine se izvodi tako što se dodaje još postojećih kabinskih komponenti, što je izvodljivo zahvaljujući primeni ideja utemeljenih na modularnom sistemu.

Na kraju još da dodamo da se prve isporuke kamiona Scanije s uvećanom kabinom očekuju tokom trećeg tromesečja tekuće 2021. godine.

AutoRepublika

(1151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Vw izgleda najaci i u kamionskoj industriji.

Bungi

E baš ovakva bi mi trebala za mora.Otkačiš šlepu, skineš sedlo i postaviš jednu ravnu platformu gdje možeš razvući šator.Kampovanje je avantura.