1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i8 još uvek nije rasprodat
BMW i8 još uvek nije rasprodat
0

BMW i8 još uvek nije rasprodat

1.58K
0
Podelite sa prijateljima:

Plug-in hibridni sportista ne silazi sa traka više od godinu i po dana, a i dalje je moguće kupiti potpuno nove primerke. 

Poznato je da je BMW usporio sa elektrifikacijom, jer nisu bili zadovoljni prodajnim uspesima dua i3/i8. I mada je maleni hečbek uspeo da u poznim godinama ubeleži vrlo dobre komercijalne rezultate, i8 je morao da završi karijeru u junu 2020. godine.

Ovaj automobil stigao je na tržište 2014. godine, što znači da mu je karijera trajala svega šest godina. Tokom perioda u kom se sklapao, BMW i8 je proizveden u „tiražu“ koji je nešto veći od dvadeset hiljada primeraka, što u kupe, što u kabrio izdanju.

Ipak, nisu sve jedinice pronašle nove vlasnike… Neke od njih ih i dalje traže. U prilog tome govore prošlogodišnji prodajni rezultati u Evropi koji pokazuju da je BMW i8 upisao 58 novih registracija u 2021. godini na Starom kontinentu. Od tih 58 vozila, ogromna većina, odnosno 37 automobila završilo je na matičnom, nemačkom tržištu.

Šta više, letimičan pregled oglasa u Nemačkoj ukazuje na to da i dalje postoje potpuno novi primerci BMW-a i8 koji stoje u izložbeno-prodajnim salonima. Koliko ih tačno ima ostaje misterija, no sasvim je sigurno da ćemo i na kraju 2022. godine imati prilike da vidimo da je i8 i dalje dolazio do potrošača.

Naš Zvezdan Božinović imao je priliku da se smesti za volan ovog hibridnog sportiste, a njegove utiske o tom modelu možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(1580)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments