1. Home
  2. Vesti
  3. Jeftini kineski automobili stižu u Španiju
Jeftini kineski automobili stižu u Španiju
1

Jeftini kineski automobili stižu u Španiju

663
1
Podelite sa prijateljima:

Jedno privredno društvo iz Španije, uz tri kineske kompanije, kreće sa uspostavljanjem marke namenjene promociji rešenja iz oblasti elektromobilnosti. Radi se o Invicta Motor grupi sa sedištem na Pirinejskom poluostrvu kao i o kompaniji DFSK i kineskim gigantima Dogfeng i BAIC, koji su značajni akcionari u PSA grupi i Daimleru, redom.

Formirani konzorcijum planira da plasira (samo) oko 300 vozila na teritoriji Španije tokom ove godine. U ponudi će se naći vozila različitih marki s ciljem uspostavljanja održive mobilnosti. Kada prodajna gama bude zaokružena, u skladu s planovima rukovodstva, obim isporuka će biti značajno uvećan tokom 2021. godine.

„Naša ponuda se sastoji od proizvoda koje sklapaju svetski automobilski divovi, poput Dongfenga, pa i one male novoosnovane firme iz Kine. Više se ne radi o izboru oblika karoserije, benzinskog ili dizel motora. Želimo da predložimo praktična rešenja kojim ćemo odgovoriti na svaku potrebu,“ navodi se u saopštenju kompanije.

Jiayuan City Spirit

U početku Invicta Motor grupa nudi šest proizvoda koji će dobiti pojačanje tokom ove godine, kada će se u prodajnoj paleti naći i kupe namenjen upotrebi na svim terenima DFSK IX5, kao i minivan F600,  SF5 Beings uz iEV električne skutere: City Spirits i BAIC X55.

ZD DS2

U prodajnom miksu se posebno ističe malo urbano električno vozilo ZD DS2 koje raspolaže zavidnom autonomijom od 250 kilometara. Na španskom tržištu će se prodavati za iznos od 18.490 evra.

BAIC X55

Kompaktni model SU55 X55 marke BAIC poseduje turbo benzinski motor zapremine 1,5 litara, a u stanju je da sagoreva i tečni naftni gas. U kasnijoj fazi će biti ponuđena baterijska verzija istog, koja će poneti naziv EX5. Vozaču su na raspolaganju 218 konjskih snaga uz autonomiju od 415 kilometara. Ono što je najzanimljivije jeste da će cena za električni X55 iznositi zaista prihvatljivih 22.990 evra, kada se bude pojavio u prodaji tokom predstojećeg proleća.

AutoRepublika

(663)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

tog dsfk vidjeh u subotu u duisburgu, hondin salon, kako sam bio u prolazu, nisam navracao.