1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover obezglavljen
Jaguar Land Rover obezglavljen
0

Jaguar Land Rover obezglavljen

273
0
Podelite sa prijateljima:

Ralf Spet je odlučio da se povuče sa mesta izvršnog direktora kompanije Jaguar Land Rover u trenutku kada mu istekne akutelni ugovor koji ima s poslodavcem, a što će se dogoditi u septembru 2020. godine, izneo je danas u javnost N Čandrasekaran, predsednik kompanija Tata Sons, Tata Motors i Jaguar Land Rover.

To što će Spet napustiti poziciju izvršnog direktora ne znači da neće nastaviti da obavlja funkciju počasnog (neizvršnog) potpredsednika britanske firme, navodi se u saopštenju za javnost koje je JLR jutros obnarodovao.

Tim povodom se izjavom oglasio i pomenuti Čandrasekaran: „Želim da se zahvalim Ralfu na iskazanoj strasti i posvećenosti kompaniji tokom prethodne decenije. Pod njegovom dirigentskom palicom smo, od malog britanskog proizvođača, dospeli do statusa globalnog premijum igrača, tehnološkog lidera i uglednog entiteta.

Drago mi je da će Ralf nastaviti svoje poslovno putovanje sa JLR-om tako što će postati počasni potpredsednik. Pored toga, on će ostati i u upravnom odboru kompanije Tata Sons.“

Čandrasekaran je takođe izjavio da je osnovan odbor čiji je zadatak potraga za Spetovim naslednikom. Izbor će se intenzivirati tokom narednih meseci.

O svom penzionisanju, i Spet je imao šta za reći: „Počastvovan sam što sam imao priliku da radim sa velikim brojem posvećenih i kreativnih individua, kako u samoj kompaniji, tako i van iste. Podigli smo Jaguar i Land Rover. Hoću da se zahvalim svima, za iskazanu podršku i uloženi trud.

Tržištu nudimo naše proizvode, okićene brojnim titulama, što ćemo i nastaviti da činimo, s obzirom da imamo u razvoju nove, inovativne kreacije, kao što smo ih oduvek i posedovali. Lično, radujem se novim uzbuđenjima i izazovima.“

Spet je karijeru u automobilskoj industriji započeo tokom 1980. godine u BMW-u, gde je proveo celih dvadeset godina. Takođe, za hleb je dobijao novce i od Ford Motor Company. U oktobru 2016. godine, postavljen je za jednog od direktora u odboru kompanije Tata Sons.

Spet je vlasnik inženjerske diplome stečene na Univerzitetu primenjenih nauka iz nemačkog Rozenhajma. Pored toga, doktor je mašinskih nauka i poslovne administracije. Te titule je stekao na Univerzitetu iz Varvika.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments