1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen najavljuje električnu platformu MEB+
Volkswagen najavljuje električnu platformu MEB+
0

Volkswagen najavljuje električnu platformu MEB+

112
0
Podelite sa prijateljima:

Poslednjih nedelja izašli su na videlo brojni izveštaji o mapi puta koju je ustanovila Volkswagen grupa za električne automobile i, tačnije, o promenama u poslednjem trenutku koje bi bile napravljene u cilju prilagođavanja najnovijim događajima do kojih je došlo.

Nemačka kompanija je izdala saopštenje u kojem potvrđuje nekoliko pitanja koja su odlučujuća u njenom opredeljenju za elektrifikaciju.

Volkswagen je direktno i jasno istakao da će njegova fabrika u Volfsburgu (Nemačka) igrati vodeću ulogu u tranziciji ka održivoj mobilnosti. Zato će biti pretvoren u nervni centar za proizvodnju baterijskih električnih vozila. Za to će se odvojiti značajna ekonomska sredstva. Pored toga, potvrđeno je da projekat Trinity nije u opasnosti.

Brend će početkom 2025. godine napraviti početnu investiciju od 460 miliona evra u svoj centar za proizvodnju vozila koji se nalazi u Volfsburgu. Tomas Šefer, generalni direktor Volkswagena, bio je zadužen za objavljivanje. Značajan deo investicije biće iskorišćen za proizvodnju novog Volkswagena ID.3.

Proces serijske proizvodnje novog ID.3 počeće naredne godine, ali će tek 2024. godine biti dostignut zadati obim proizvodnje, a za 2025. očekuje se povećanje proizvodnih kapaciteta. Nakon lansiranja obnovljenog ID.3, brend će se fokusirati na novi kompaktni SUV koji će se takođe proizvoditi u Volfsburgu.

Tehnička osnova novog električnog SUV-a koji će biti pozicioniran u gami Volkswagena kao alternativa ID.3 biće platforma MEB+. Kompanija je zvanično najavila dolazak poboljšane verzije platforme MEB, jedinstvene arhitekture za baterijska električna vozila.

Šefer je istakao da nova platforma MEB+ omogućava razvoj električnih automobila sa većim dometom i, što je jednako važno, sa kraćim vremenom punjenja: „MEB i dalje ima značajan potencijal. Naša ambicija je da ovu platformu podignemo na viši nivo. U tom cilju, ulažemo značajna sredstva u unapređenje ove tehnologije. MEB+ nas stavlja u odličnu poziciju za naredne godine“.

Kada novi ID.3 stigne na tržište i na scenu uđe novi električni SUV čije ime do danas nije poznato, Volkswagen će moći da se fokusira na ambiciozan projekat – projekat Trinity.

Nekoliko dana nakon što je postalo poznato da je Volkswagen odlučio da odloži lansiranje električnog automobila Trinity, kompanija potvrđuje njegovo lansiranje (bez navođenja konkretnog datuma). Električni automobil koji će biti zasnovan na novoj platformi SSP (Scalable Systems Platform). To će biti prvi električni automobil koji će prvi put koristiti ovu arhitekturu.

AutoRepublika

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments