1. Home
  2. Vesti
  3. Ural Next preuređen u „drumski remorker“
Ural Next preuređen u „drumski remorker“
0

Ural Next preuređen u „drumski remorker“

405
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Čajka usluge je angažovana u oblsasti konverzija opreme za specijalne i hitne namene. Jedan od ključnih elemenata koji karakteriše konvertovane verzije jeste dodatni modul nazvan Taiga. Postavljen je na šasije desetine modela vozila različitih kategorija, počev od poslovnih izdanja, u osnovi minivana Gazella do teškaša marke Kamaz. Sada se u programu kompanije našao i kamion Ural Next.

Gama Urala poseduje i sopstvenu verziju vozila s dvostrukom kabinom, ali je modul kompanije Čajka gabaritniji. Srž predstavljnog uzorka čine standardna šasija 4320 6×6 i pogonska jedinica YaMZ-536 koja je u sadejstvu s manuelnom transmisijom. Dodatna kabina sa zadnje strane poseduje veće unutrašnje dimenzije, kao i veliki odeljak za potrepštine i alat. Vrata se nalaze s obe strane vozila.

Na demonstracionom primerku je postavljena i instalacija za kran. U pitanju je jedinica Čajka-Fassi F40 koja poseduje moć da podigne terete do 2.100 kilograma težine, najmanje do visine od 180 centimetara. Poseduje sopstvenu platformu marke Fuhrmann, koja je inače proizvedna pod licencom austrijske firme.

Rezultat rada kompanije Čajka usluge je predstavljen od strane same firme, kao vozilo koje pruža tehničku podršku u popravkama automobila ili autobusa na liniji, kao i vučno vozilo za “unesrećene” primerke iz pomenutih kategorija.

Za mehaničare koji neguju autobuse, posedovanje pogona na sve točove baš i nije krucijalno važno, ali za ekipe koje servisiraju vozila na službi udaljenoj od civilizacije, on će nepobitno biti izuzetno cenjen.

AutoRepublika

(405)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments