1. Home
  2. Vesti
  3. Još uvek je moguće dobiti „mnogo muzike za malo para“
Još uvek je moguće dobiti „mnogo muzike za malo para“
3

Još uvek je moguće dobiti „mnogo muzike za malo para“

3.82K
3
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno smo pisali da je prosečna prodajna cena novih vozila u Sjedinjenim Američkim Državama iznosila čak 67.050 dolara protekle godine. Svaki sedmi Jenki iz porodičnog budžeta odvajaa više od hiljadu „zelembaća“ na mesečnu ratu za vozilo, a u dosta slučajeva, dug se otegao, pa je umesto standardnih 60 meseci produžen na 72 ili u nekim slučajevima i na čak 84 meseca.

Razlog za tako nešto je očigledan, pa sve veći broj mušterija želi veliki pikap kamionet ili terenac sa svom fensi opremom. Ne pričamo samo o onim luksuznim brendovima već i o onima za šire narodne mase koji bi, barem u teoriji, trebalo da budu pristupačni za „obične smrtnike“.


Ipak, to ne znači da ne postoje i jeftinije alternative. Gradski krosover Chevrolet Trax se nudi na američkom tržištu još od 2013. godine i originalno je bio prepakovani blizanac modela Opel Mokka. Dok su Nemci u međuvremenu debitovali s novom generacijom, Trax je nekoliko puta šminkan i uglavnom imao solidan broj kupaca. Najviša prodaja je dostignuta 2019. godine kada je 116.816 primeraka pronašlo kupca, ali je Chevrolet u međuvremenu debitovao s modernijim modelom sličnih dimenzija pod imenom TrailBlazer. Pokazao se velikim prodajnim hitom dok je prodaja Traxa pala na minimalnih 26.597 jedinica.

Američki proizvođač vozila je prošle godine lansirao novi Trax i predstavljaće osnovni model u ponudi. To znači da ćete ga moći naručiti samo s pogonom na prednje točkove i 1,2-litarskim turbobenzincem sa tri cilindra u rednoj konfiguraciji.

Razvija 137 „konja“, a izbor menjača je sveden na šestostepeni automatski. Trax definitivno izgleda atraktivno, a ono što nas je baš iznenadilo jeste to koliko je pristupačan. Naime, bazni paket opreme LS košta tek 21.495 američkih dolara, što ga čini jednim od najpristupačnijih novih četvorotočkaša „preko bare“.

Za navedenu sumu novca kupac dobija LED osvetlenje, povezivanje na mobilni telefon preko Apple CarPlay i Android Auto, aluminijumske felne, dosta bezbednosnih pomagala, tempomat i još mnogo toga. Prati ga LT sa cenom od 23.395 „zelembaća“, a vrh predstavlja 2RS za koji je potrebno izdvojiti 24.995 najmanjih zelenih novčanica. U tom slučaju, Trax stiže sa kožnim sedištima, grejačima u oba reda sedišta, 17-inčnim felnama i s još mnogo toga.

Na pitanje zašto kompanija ne nudi moćniji motor ili pogon na sva četiri točka, Chevrolet priznaje da je u prošlosti napravio grešku tako što je pozicionirao Trax i TrailBlazer u istu kategoriju i krali su mušterije jedan od drugoga umesto da to urade od konkurencije. Ovaj put je strategija postavljena drugačije, pa ako hoćete nešto više od baznog prevoznog sredstva, onda ćete morati da se pomerite stepenicu više prema TrailBlazeru.

Chevrolet Trax za 2024. godinu stiže u izložbeno-prodajne salone na leto.

AutoRepublika

(3820)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Još uvek je moguće dobiti „mnogo muzike za malo para“ – pa i nije ni mnogo muzike ni malo para. Svoj VW T-Roc sam dobio za 24.000 evra – 1,5 lit., 150 KS, prednji pogon, 17″ tockovi, klima automatik, itd. itd. Velicina karoserije je takoreci ista.

moron

A koliko bi danas koštao takav kao tvoj?
Značajno više, zar ne?

moron

Mislim da je ovo 3-cilindraš iz Astre prethodne generacije.