1. Home
  2. Vesti
  3. Golf GTI debituje u Ženevi
Golf GTI debituje u Ženevi
0

Golf GTI debituje u Ženevi

208
0
Podelite sa prijateljima:

Performantno izdanje najpopularnijeg hedžbeka u Evropi biće premijerno predstavljeno na ovogodišnjem izdanju Salona automobila u Ženevi. 

Volkswagen je zvanično saopštio da će ove godine u Ženevi prikazati dve performantne varijante Golfa, i to one koje nose sufikse GTI i GTD. Iznad njih, odnosno kruna ponude biće Golf R, ali se njegova premijera očekuje negde u julu.

Britanski Autocar navodi da će nadolazeći Golf GTI koristiti 2,0-litarski turbo četvorocilindarski agregat, koji će razvijati 242 ks u standardnom trimu, ali da će u ponudi biti i snažnija verzija sa 287 ks. Navodno, u ponudi će se zadržati i šestostepeni manuelni menjač kao i sedmostepena automatska transmisija sa dvostrukom spojnicom. Iako Britanci ne govore o upotrebi blagog hibridnog sistema, do nedavno su kolale glasine da će Golf GTI biti opremljen i sa ovom tehnologijom.

Što se tiče dizelaškog GTD-a, on će koristiti 2,0-litarski turbo motor sa četiri redno postavljena cilindra. Ističe se da bi ta pogonska jedinica trebalo da isporučuje nešto manje od 200 ks, i da će takođe biti ponuđena u paru sa automatskim ili manuelnim menjačem.

Golf R će svoju premijeru imati na leto. VW je još uvek misteriozan u vezi sa draguljem Golf porodice, ali se očekuje da će ovaj automobil raspolagati sa najmanje 300 ks, te da bi u najsnažnijem izdanju mogao da dobaci i do 395 ks! Snaga će se prenositi na obe osovine, kao i kod bivše generacije Golfa R.

Volkswagen će za one koji su ekološki osvešćeni, ali i i zarad flotne emisije štetnih gasova, ponuditi i performantni plug-in hibridni Golf. Ovaj model nosiće sufiks GTE, i biće dostupan u dve varijante, sa 201 ili 241 ks. Premijera hibridnog Golfa biće održana takođe ove godine.

AutoRepublika 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments