1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fernando Alonso se vraća u Renault
Fernando Alonso se vraća u Renault
0

Fernando Alonso se vraća u Renault

275
0
Podelite sa prijateljima:

Kako prenose mnogobrojni svetski mediji, Fernando Alonso će se sledeće sezone vratiti u tim u kojem je doživeo najveće uspehe u karijeri. Reč je naravno o Renaultu za koji je španski vozač nastupao u tri navrata i osvojio dve šampionske titule. Prvi put se to desilo u periodu od 2003. do 2006. godine, a zatim i od 2008. do 2009. sezone i na kraju tokom 2018. sezone. U međuvremenu je vozio i za Minardi, McLaren, Ferrari i Hondu. U karijereri je pobedio na 32 trke i osvojio šampionske titule u šampionatima iz 2005. i 2006. sezone.

Prema onome što se čuje od strane stanice BBC Sport, ugovor još uvek nije potpisan, ali su dve strane postigle usmeni dogovor i 39-godišnji vozač će preuzeti bolid naredne godine. On će u timu zameniti Daniela Rikijarda, a australijski vozač je još pre nekoliko meseci najavio da će naredne sezone upravljati bolidom McLarena. Alonsu će društvo u timu praviti francuz Esteban Okon.

Španski vozač se povukao iz šampionata Formula 1 posle 2018. sezone nakon nekoliko razočaravajućih godina u Hondi i Renaultu. Od tada se fokusirao na trku 24 sata LeMansa, na kojoj je pobedio dva puta, a takođe se takmičio i na Dakar reliju. Najveća koncentracija mu je bila na američku trku Indy 500, za koju se kvalifikovao 2017. godine za volanom Andretti Autosporta, dok iste sreće nije bio prošle godine. Nedavno je najavio da će ponovo pokušati narednog meseca na trci Brickyard, na istoj stazi.

Iako Alonso nema pobede u najbržem ciklusu još od 2013. godine, obe strane su zadovoljne postignutim sporazumom. Pregovori su trajali još od novembra prošle godine. Renault je prošle godine završio na petom mestu među konstruktorima, sa najboljim četvrtim mestom u Italiji od strane Rikijarda.

AutoRepublika

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments