1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Sezona Formule 1 startuje za mesec dana
Sezona Formule 1 startuje za mesec dana
0

Sezona Formule 1 startuje za mesec dana

243
0
Podelite sa prijateljima:

Epidemija virusa korona polako prolazi (ili nam se barem tako čini) i posledično, život se polako vraća u normalu. To se odnosi i na sportske aktivnosti, pa je recimo nemačka fudbalska liga odavno nastavljena, a u auto-moto sportu američki NASCAR šampionat je već organizovao pet trka u protekle dve sedmice. Sada je na red stigla i Formula 1, i juče je objavljeno da će sezona biti nastavljena petog jula Velikom nagradom Austrije.

Sedam dana kasnije će se voziti još jedna trka na istoj stazi, posle čega će se šampionat preseliti u Mađarsku (19. juli), zatim Veliku Britaniju (2. i 9. avgust), pa Španiju (16. avgust), Belgiju (30. avgust) i Italiju (6. septembar).

FIA još uvek razmatra opcije šta će se desiti nakon toga, a pretpostavlja se da će šampionat biti nastavljen u Aziji pre nego što sezona bude kompletirana na američkom tlu. Kako će se trke voziti svake sedmice, raspored je podešen tako da timovi putuju najkraće moguće distance. Neke trke, kao što su one u Australiji, Monaku, Francuskoj i Holandiji, su kompletno otkazane i neće biti vožene ove sezone.

Čelnici Formule 1 su izjavili da se nadaju sezoni od 15 do 18 trka umesto planirane 22, čime bi sezona koliko-toliko bila spašena. Kao što je ranije najavljeno, trke će biti vožene bez publike, dok zaposleni moraju da održavaju fizičku distancu tokom rada.

Kao što je poznato, titulu vozača brani Luis Hamilton dok je prošlogodišnju titulu konstruktora osvojio Mercedes.

AutoRepublika

(243)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments