1. Home
  2. Vesti
  3. VW poziva vlasnike krosovera koji namirišu benzin da se odmah jave
VW poziva vlasnike krosovera koji namirišu benzin da se odmah jave
3

VW poziva vlasnike krosovera koji namirišu benzin da se odmah jave

959
3
Podelite sa prijateljima:

Audi takođe pod istragom

Odmah da naglasimo da su u pitanju informacije sa drugog najvećeg svetskog tržišta, odnosno iz Amerike. Kako pristižu vesti, američka vladina Agencija nadležna za pitanja bezbednosti saobraćaja NHTSA je otvorila dve istrage koje se tiču vozila marki Volkswagen i Audi, a povodom problema koji uključuju i ozbiljnije, neželjeno curenje benzina u motornom prostoru. Pod sumnjom su, između ostalih i modeli Volkswagen Atlas, kao i Audijevi A8, S6, S7, S8 i RS7.

Pojedinosti u vezi pokrenutih istraga koje se tiču oko 215 hiljada primeraka inkriminisanih vozila su objavljene u petak na zvaničnom internet kanalu pomenute agencije NHTSA.

Najobimnija istraga se tiče više od 191 hiljade primeraka modela VW Atlas, proizvedenih između 2018. i 2020. godine. NHTSA navodi da je primila tri pritužbe i jedanaest terenskih izveštaja u kojima se navodi da je došlo do curenja benzina u blizini sistema za ubrizgavanje goriva na primercima pogonjenim motorima radne zapremine 3,6 litara.

U izveštajima se navodi da se gorivo razlivalo iz motornog prostora uvećavajući tako rizik od izbijanja požara, što se ipak do sada nije dogodilo, barem da je javnosti poznato. Pa opet, niko ne poriče opasnost od nekontrolisanog kretanja benzina kroz motorni prostor gde su mnoge komponente izložene visokim temperaturama.

Rezultati istrage bi mogli da iniciraju povlačenje vozila, pa je tako nemački proizvođač pozvao sve vlasnike koji nanjuše problem, to jest benzin u zoni gde ga ne bi smelo biti, da odmah kontaktiraju „majstore u servisu“.

Druga istraga koja je pokrenuta se odnosi na nemačku luksuznu marku Audi i njihove modele A8, S6, S7, S8 i RS7 koji su sa traka sišli u nekom trenutku između 2013. i 2016. godine. Njih 23 hiljade je osumnjičeno da su defektni.

Regulatorno telo piše o pristiglih 58 pritužbi i tri terenska izveštaja koja se odnose na problem u koji upadaju pojedini primerci pokretani četvorolitarskim biturbo motorima, a koji se manifestuje tako što pogonska jedinica nenadano izgubi snagu, bez ikakvog upozorenja.

U nekoliko izveštaja se navodi da je problem uslovljen disfunkcionalnim turbo punjačem koji u taj status dospeva zbog toga što je sprečena cirkulacija ulja.

Bilo kako bilo, nadležni organi će odučiti o neophodnosti eventualnog pokretanja procedure povlačnja vozila, zavisno od rezultata istrage.

AutoRepublika

(959)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„U nekoliko izveštaja se navodi da je problem uslovljen disfunkcionalnim turbo punjačem koji u taj status dospeva zbog toga što je sprečena cirkulacija ulja.“

Kako je ovo samo nežno napsano 😊😊😊

Branko

Politički korektno, Morone, politički korektno…🤫

moron

Kao da je prskalica za pranje vetrobrana ostala bez šampona, isti ton 😀