1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera novog Škodinog krosovera zakazana za februar
Premijera novog Škodinog krosovera zakazana za februar
1

Premijera novog Škodinog krosovera zakazana za februar

986
1
Podelite sa prijateljima:

Polako ali sigurno, Indija postaje nova obećana zemlja za proizvođače automobila. Kina je već izvesno vreme „pod opsadom“ zbog nezajažljivog apetita prema novim autombilima, dok se kompanije u isto vreme prestrojavaju i zauzimaju „niski start“ za osvajanje druge najmnogoljudnije zemlje sveta.

Volkswagen grupa je jedna od tih kompanija. Nemački konglomerat je svoju češku filijalu odredio da se pobrine za stvari na indijskom potkontinentu, a Škoda ne gubi vreme po tom pitanju.

Tokom Auto Expoa 2020., koji će se održati sledećeg meseca u Nju Delhiju, češka marka će  predstaviti automobil koji je posebno kreiran za lokalno tržište. Za sada stiže u formi koncepta pod imenom „IN“, a reč je o krosoveru koji će se u toku ove godine naći na proizvodnim linijama.

Zapravo, Škoda je već pružila uvid u IN decembra 2019., kada je obelodanlila skeč enterijera. Sada imamo i prve nacrte spoljašnjosti.

Kao što se može videti, IN izgleda dovoljno agresivno da impresionira posetioce manifestacije u Delhiju, bar što se tiče prednjeg dela. Kada govorimo o zadnjem, stvari su malo drugačije. Novajlija će pripadati C segmentu, a u velikoj meri liči na Škodine modele već prisutne na tržištu. Razlika će počivati u onome što se nalazi ispod „lima“.

Automobil je baziran na derivatu MQB platforme – A0 IN, kreiranom s „posebnim fokusom na Indiju i indijske kupce“.

Serijska verzija koncepta će biti prva koja će koristiti ovu arhitekturu, ali neće biti jedina, jer će ona biti primenjena i na druge modele VW grupe u budućnosti.

Što se motora tiče, Škoda je za sada nema. Ipak, ne treba očekivati neke spektakularne inovacije već vrlo verovatno adaptaciju postojećih tehnologija.

AutoRepublika

(986)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Euro 2 norma uz sigurno lošiji benzin neg u evropi , koliko li samo ima ppm, pitam se pitam, da ne bude kao sa onom afričkom zemljom što ima svoju jednu rafineriju koja navodno pravi kvalitetan benzin, ali korupcija i mito čine čuda pa uvoznici preko ARA(Amsterdam,Rotterdam,Antwerpen ) miješaju navodno, otpad sa naftom i tako dobiju gorivo loše kvalitete visokog ppm pa voze u Afriku.