1. Home
  2. Sajmovi
  3. Obožavaocima za dušu: Toyota Supra Spider utemeljena na Lexusu
Obožavaocima za dušu: Toyota Supra Spider utemeljena na Lexusu

Obožavaocima za dušu: Toyota Supra Spider utemeljena na Lexusu

239
0
Podelite sa prijateljima:

Učenici japanskog obrazovnog centra Nihon Automobile College će na Salonu automobila u Tokiju predstaviti vozilo iz snova svakog pravog petrolheda iz Zemlje izlazećeg Sunca. Publici će se tom prilikom pokloniti kabriolet verzija pete generacije Toyote Supre, ali je interesantno to što konkretan prototip neće biti utemeljen na arhitekturi BMW-a, kao što jeste serijski model, već će za osnovu poslužiti Lexus SC430.

Razočaranje poklonika Toyote ne prestaje, pre svega zbog nedostatka autentičnosti nove Supre, ali ako im je neka pomisao s tim u vezi godila, onda je to svakako podatak da se blizanački roudster BMW Z4 prodaje u verziji bez fiksnog krova. Naime, to je davalo nadu da će i Japanci predstaviti kabriolet, ali do toga nije došlo, iako je od Salona automobila u Detroitu gde je Supra prikazana, prošlo skoro godinu dana.

Kao što možemo da vidimo na prvoj fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama, odluka o izostavljanju kabrioleta iz mini porodice Supre, naravno nije predstavljala problem sposobnim „klincima“ iz navedene škole, da pripreme prototip verziju modela Toyota Supra Spider, koja leži na platformi Lexusa SC430.

Konceptna Toyota Supra Spider će od luksuznog donora naslediti i dodatke na karoseriji koji naglašavaju agresivnost vozila. Prototip ne pokreće V8 pogonska jedinica zapremine 4,3 litara, koja se ugrađuje i u više puta pominjani SC430, već su se „dečica“, osluškujući raspoloženje armije obožavalaca, opredelila za motor kodne oznake 2JZ-GTE.

U toku su i dodatni radovi na pogonskom bloku koji će u konceptu Supra Spider razvijati više od 300 konjskih snaga.

Uostalom, vidimo se 10. januara kada počinje automobilska fešta u Tokiju. Tada ćemo biti u prilici da prenesemo više informacija o divnom kabrioletu.

AutoRepublika

(239)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments