1. Home
  2. Vesti
  3. BMW-ov menadžer: Došao je kraj Tesline dominacije
BMW-ov menadžer: Došao je kraj Tesline dominacije
2

BMW-ov menadžer: Došao je kraj Tesline dominacije

329
2
Podelite sa prijateljima:

Šef BMW grupe za prodaju, Piter Nota, kazao je da je uveren da je Teslin primat u EV segmentu stigao do kraja. 

Godinama unazad američka marka je ubedljiva na polju električnih automobila. Tako će biti i ove godine, ali nemački, japanski i korejski brendovi sve više ulažu u proces elektrifikacije. Jedan od onih koji bi da zbaci Teslu sa trona jeste BMW koji ove godine cilja prodaju od 200.000 električnih četvorotočkaša.

Bavarci nameravaju da polovina njihove game bude posvećena EV segmentu do 2030. godine, što u prevodu znači da se može očekivati veliki broj novih baterijskih vozila od ove marke. Ipak, Nota upozorava da je elektrifikacija uzela maha… „Moramo zadržati fleksibilnost ponude, jer neophodna infrastruktura ne prati dovoljno brzo rast prodaje EV modela“, rekao je Nota.

BMW je nedavno plasirao na tržište električne modele i4 i iX, dok je za danas najavljena premijera i7, odnosno baterijskog pandana Serije 7. Iduće godine videćemo i EV izdanje Minijevog Countrymana, kao i i5, odnosno električnu Seriju 5.

Jasno je da se obračun u segmentu električnih automobila tek zahuktava, i da će u narednim godinama tržište postati znatno zrelije. To smatra i šef BMW-a, Oliver Cipse.

„Guraćemo našu kompaniju do krajnjih limita po pitanju proizvodnje novih automobila. Potražnja će se značajno uvećati, već smo videli to sa modelima i4 i iX“, zaključio je izvršni direktor BMW-a.

AutoRepublika 

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovo je „malkice“ brzopleto receno! Jos uvek je Tesla jaci u softveru nego cela svetska auto industrija. Dalje, Elon Mask tretira svoje automobile kao masovan a ne premium proizvod pa cini sve da smanji proizvodne troskove uvodjenjem sasvim novih tehnologija u proizvodnji karoserije i drugih komponenti. Nemci presporo misle i plase se neuspeha zbog cega nisu spremni na ovakve eksperimente. Kruto se drze svojih kriterijuma i navika. Kinezi imaju bolje predispozicije da konkurisu Tesli: veoma su fleksibilni i inovativni u eksperimentima a u razvoju softvera napreduju fantasticnom brzinom. Gde su jos uvek problematicni – u dizajnu! Jos uvek su pod… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Niste ni blizu Tesle, brate Nota. Jedino po kvalitetu izrade koji je u Tesli skandalozan…
Zapravo, nažalost niste blizu ni Hyundaiju koji zahvaljujući Rimcu ima pristup sistemu koji radi na 800 volti… Baterije kupujete od Azijata, softver takođe, dakle niste ni blizu…