1. Home
  2. Vesti
  3. Audi lansirao specijalne verzije u čast 25. godišnjice RS-a
Audi lansirao specijalne verzije u čast 25. godišnjice RS-a
0

Audi lansirao specijalne verzije u čast 25. godišnjice RS-a

305
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka ove godine slavi 25. godišnjicu od predstavljanja prvog serijskog automobila marke Audi koji je poneo prefiks RS. To je bio performantni karavan Audi RS 2 Avant, proizveden u seriji od 2.891 kopija. 

Prvi RS model je bio razvijen zajedničkim snagama s Porscheom koji je bio zadužen za proizvodnju ovog lepotana u pogonima u Cufenhauzenu. Audi RS 2 Avant je posedovao petocilindarski turbo motor koji je razvijao 315 konjskih snaga iz zapremine od 2,2 litre. Pogonska jedinica je bila uparena sa šestostepenim ručnim menjačem dok se snaga prenosila na sva četiri točka.

Audi RS 2 Avant

Sada je proizvođač, u čast lepog jubileja, ponudio aktuelnu gamu modela iz RS familije opremljenu posebnim paketom opreme. Primerci koji su uređeni na tako zamišljen način, nose pomalo rogobatno ime: “Paket povodom jubileja – 25 godina RS-a”.

Audi RS 7 Sportback

Paket je osmišljen za sledeće putničke automobile: Audi TT RS kupe, RS 4 Avant, RS 5 (kupe i Sportback), RS 6 Avant i RS 7 Sportback. Sigurno ste već zapazili da ga neće dobiti “nabrijani” modeli s povišenom pozicijom sedenja.

Audi RS 4 Avant

Ovako opemljeni primerci će biti prepoznatljivi po specifičnoj, plavoj boji karoserije koju je proizvođač nazvao pomalo smešno onima koji govore srpskim jezikom (Nogaro Blue). Identično nijansiran je bio i pomenuti original od pre 25 godina.

Ipak, Audi je kupcima omogućio da se eventualno opredele i za neku drugu boju karoserije. Primetno je prisustvo detalja u mat srebrnoj boji na pragovima i branicima, dok su oznake marke, kućišta retrovizora i spojleri ofarbani u crnu nijansu.

Audi TT RS Coupé

Unutrašnjošću automobila dominira crna boja dok su štep konac, oznake na volanu kao i ostali sitniji detalji ofarbani u kontrastnu plavu boju. Logo jubilarne serije je istaknut na sedištima i patosnicama, dok dodatno ukrašava i detalje na točkovima. Kada se otvore prednja vrata, oznaka jubilarne serije se projektuje na asfalt, u blizini vozila.

Zanimljiv detalj na patosnici

Doplata koju proizvođač očekuje od kupca željnog da se nazove vlasnikom jubilarne serije počinje od sume koja dostiže 9.350 evra za Audi TT RS i ide sve do 14.500 evra za kupe verzije modela RS6 / RS7.

Kada smo već kod divizije marke Audi iz čijih odaja izlaze peroformantni modeli, onda svakako treba naglasiti da je prethodna godina za njih bila veoma uspešna, barem po pitanju predstavljanja novih proizvoda. Naime, Audi Sport GmbH je modifikovao A6, A7, Q3 i Q8 tokom prethodne godine, na koji način je obogaćena paleta modela koja je ranije bila ograničena samo na Audi A4, A5 i TT.

Audi TT RS Coupé

U pripremi je i novi Audi RS 3, ali će on biti prezentovan svetskoj javnosti tek nakon debija osnovnog modela A3, što je najavljeno da će se dogoditi početkom 2020. godine.

AutoRepublika

(305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments