1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz EQA nakratko prikazan tokom premijere GLA
Mercedes-Benz EQA nakratko prikazan tokom premijere GLA
0

Mercedes-Benz EQA nakratko prikazan tokom premijere GLA

111
0
Podelite sa prijateljima:

Ograničeni uvid u čisto električni krosover je dat tokom premijere druge generacije GLA.

Pre tri godine na Salonu automobila u Frankfurtu, Mercedes je skinuo veo s EQA električnog hedžbeka s troje vrata, ali se serijski model transformisao u petovrati krosover. „Tizer“ fotografija CUV-a s nultom emisijom je nakratko prikazana tokom „onlajn“ premijere druge generacije GLA, na kojoj će EQA biti baziran.

Kao što se da videti iz aktuelnih špijunskih fotografija, EQA će zadržati formu konvencionalnog „brata“, ali će naravno biti suptilnih detalja koji će ga izdvajati. Ono što možemo da primetimo su aerodinamični točkovi, kreirani da poboljšaju efikasnost, dok je zatvorena maska hladnjaka nalik onoj kod EQC-a.

Pre nego što EQA bude debitovao sledeće godine, Mercedes će elektrifikovati novi GLA s „plug-in“ hibridnim pogonom, već implementiranim u A250e i B250e. Predsednik Daimlera, Ola Kelenijus, kaže da će PHEV verzija raspolagati sa čisto električnom autonomijom do 70 kilometara, mada nije precizirao da li se ta brojka odnosi na NEDC ili realniji WLTP ciklus.

Poređenja radi, A  klasa nudi između 60 i 68 kilometara po WLTP-u (74 do 76 kilometara po NEDC-u), dok sedan pruža 61 do 69 kilometara po WLTP-u (75 do 77 kilometara po NEDC-u). Kada je hibridna B klasa u pitanju, ona na „struju“ može da pređe 56 do 67 kilometara po WLTP-u (70 do 77 kilmetara po NEDC-u).

Dakle, s obzirom da se radi o kompaktnim modelima sličnih gabarita, za očekivati je da se i hibridni GLA „uglavi“ u dotične vrednosti.

AutoRepublika

(111)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments