1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Puma ST dolaziće sa trocilindarskim agregatom
Ford Puma ST dolaziće sa trocilindarskim agregatom
2

Ford Puma ST dolaziće sa trocilindarskim agregatom

201
2
Podelite sa prijateljima:

Fordov novi adut u SUV segmentu trebalo bi da dobije i nešto potentniju varijantu koja će nositi sufiks ST. 

Nije to nikakva novost, jer pomenute ST verzije prisutno su već neko vreme kod Fordovih modela. Fiesta ST ima poprilično dobru prodaju, dok je nedavno Focus ST proglašen za hot heč godine u izboru Top Geara.

Puma ST trebalo bi da preuzme agregat od Fieste, odnosno koristiće 1,5-litarski turbo trocilindraš. Mada sama pomisao da se ovakav motor koristi u vozilu koje bi trebalo da pruži malo impresivnije performanse nije naročito smislena, ipak je američka marka napravila dobar posao sa ovom pogonskom jedinicom. Bar kada se stvari sagledavaju na papiru.

Ovaj agregat ima radnu zapreminu 1,5 litara i razvija 197 ks i 290 Nm. Ubedljive brojke, nema šta. Kako navode britanski mediji, Ford još uvek nema nameru da elektrifikuje pomenuti motor, odnosno da tu primeni tehnologiju blagog hibrida.

Nezvanično, američki proizvođač ima velika očekivanja od Pume ST, a kao glavnog rivala ističu Hyundai Konu N. Južnokorejski model će koristiti 2,0-litarski turbo četvorocilindarski agregat koji će nuditi najmanje 250 ks.

AutoRepublika 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kad će „gospodin Rajković“ da nam testira ovu „mačku“ sa novim 1,0 Ecoboost od 155 ks (ili je 150, ne sećam se više) ?

s mile

bil bi zadovoljstvo čitati, kao i uvek
a lično mi se baš sviđa Puma, mada nisam ljubitelj SUVova