1. Home
  2. Zelene strane
  3. Daimler ulaže preko 100 miliona evra u fabriku baterija na Tajlandu
Daimler ulaže preko 100 miliona evra u fabriku baterija na Tajlandu
0

Daimler ulaže preko 100 miliona evra u fabriku baterija na Tajlandu

140
0
Podelite sa prijateljima:

Daimler je uložio iznos koji prevazilazi 100 miliona evra s ciljem otpočinjanja proizvodnje baterija u svojoj trećoj po redu fabrici koja bi trebalo da snabdeva pogone za proizvodnju vozila iz PHEV segmenta. Fabrički kompleks je smešten u Bangkoku a Daimler u poduhvatu računa i na angažman partnera u projektu, lokalnih kompanija Thonburi Automotive Assembly Plant i Thonburi Energy Storage Systems.

Nova fabrika baterija će se prostirati na površini od ​​50.000 metara kvadratnih a doneće finansijsku sigurnost u više od 300 porodica jer će njihovi bližnji pronaći posao u istoj. Od tog broja, njih stotinak će raditi direktno na proizvodnji baterija.

Globalna mreža u oblasti proizvodnje baterija pod kontrolom kompanije Mercedes-Benz Cars će uključivati devet fabrika na sedam lokacija, a sve to razasuto na tri kontinenta. Od već funkcionalnih fabrika, ističu se dve koje se nalaze u nemačkom gradu Kamenc, dok jedna već operiše u kineskoj prestonici Pekingu. Prva sledeća fabrika koja će pojačati pomenuti triling, biće ova na koju se odnosi vest i koja je locirana u Bangkoku.

Potom je predviđeno da se s proširenjem proizvodnih kapaciteta za baterijske jedinice nastavi u sledećim gradovima: Štutgart-Unterturkhajm (Nemačka), Tuskalosa (SAD) i Javor (Poljska). Sve one započinju s proizvodnim ciklusom početkom sledeće decenije.

Daimler će investirati 10 milijardi evra u proširenje game električnih vozila, a još dodatnu milijardu evra u razvoj mreže za proizvodnju baterija. Kompanija je na kraju prošle godine objavila informaciju da je sklopila ugovor o kupovini baterija vrednih 20 milijardi evra do 2030. godine.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments