1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes-Maybach GLS600 u Kini
Mercedes-Maybach GLS600 u Kini
5

Mercedes-Maybach GLS600 u Kini

6.70K
5
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je na Salonu automobila u Los Anđelesu predstavio sportski nastrojenu verziju SUV perjanice, dok je sa druge strane Tihog okeana, u Kini, grad Gvangžuu, svega jedan dan kasnije, iz sijenke izašla luskuznija varijanta istog modela.

Maybach izdanje modela GLS se postavlja kao direktan rival krosoverima Bentley Bentayga i Rolls Royce Cullinan. Kako je S klasa sa dodatnim luksuzom Maybacha već nekoliko godina na tržištu, bez dileme smo znali što nas čeka.

Kada je estetika u pitanju, gdje god pogledate novi Mercedes Maybach GLS 600, naći ćete hrom. Dva najupečatljivija elementa su ogromna maska hladnjaka sa vertikalno postavljenim “rebrima” i natpisom Maybach, kao i po prvi put u Mercedesovoj istoriji SUV modela, zvijezda na haubi, kod nas poznata kao “nišan”.

Na boku opet nalazimo more hromiranih površina oko prozora, kao i ispod vrata, gdje se pri otvaranju istih automatski spušta i stepenica, radi olakšanog ulaska u auto. Jedino mjesto gdje ćemo naći Maybachov logo je na zadnjem stubu, a on je za 130% veći nego onaj na C stubu Maybach S klase.

Sa zadnje strane tu je takođe veća količina hroma u odnosu na standardni model, a Maybach će se najlakše prepoznati po lebdećoj liniji na završecima izduvnog sistema.

Ono što će ljubitelji oštrog oka primjetiti jeste da je font oznaka na vratima prtljažnika identičan kao i kod Mercedesove ultra luksuzne limuzine W100 600 Grosser iz šezdesetih godina.  Kupci na raspolaganju takođe imaju i dvobojnu šemu eksterijera, koja se nudi u nekoliko različitih kombinacija.

Enterijer je takođe doživio promjene. Vozač i suvozač će se osjećati skoro identično kao i u standardnom GLS-u, osim natpisa Maybach na volanu i info-zabavnom sistemu, dok će putnici u zadnjoj polovini automobila na raspolaganju imati sav prostor ovog svijeta.

Tri sjedišta u drugom i dva sjedišta u trećem redu su zamijenjena sa dvije, slobodno možemo reći, fotelje “ukradene” iz najluksuznijeg dnevnog boravka na svijetu, a dijeli ih centralna konzola „nakrcana“ tehnologijom sa dosta ostavnog prostora.

Mercedes Maybach GLS 600 će takođe biti dostupan i sa zadnjom klupom za tri putnika, ali vjerujemo da će broj automobila konfigurasnih na taj način biti veoma mali.

Maybach izdanje GLS-a takođe karakteriše veoma posebno drvo korišteno za ukrasne elemente enteriejra, koje je u sušionici provelo najmanje deset godina. Takvo drvo se obrađuje sa najvećom preciznošću, prije nego li se ugradi u automobil iz naše priče.

Tim Mercedesa se takođe potrudio da ova krstarica ne kaska za saobraćajem kada je brzina kretanja u pitanju, te je ovaj krosover opremljen 4,0-litarskim V8 agregatom, koji je veoma sličan onom u AMG modelu. Razvija 558 konjskih snaga i 730 njutnmetara maksimalnog obrtnog momenta, te ovaj „autobus“ od skoro 3 tone do 100 km/h ubrzava za svega 4,9 sekundi.

Mercedes očekuje uspjeh ovog modela, a sudeći po činjenici koja govari da je Maybach S klasa od 2014. godine prodata u više od 45.000 primjeraka, nema sumnji da će njihove nade biti ostvarene. Prvi primjerci će se na javnim putevima naći u drugoj polovini dolazeće godine, a početna cijena je za sada nepoznata, ali slobodno možemo očekivati da ona bude u krugu od koih par hiljada eura gore ili dole u odnosu na granicu od 200.000 eura.

AutoRepublika

(6699)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Sve je super, samo Mercedes i Majbah nisu isto. Luksuz i super luksuz. I RolsRojs koristi sve od BMW-a pa ima sopstveni robni znak. Zato, molim vas lijepo, poskidajte mercedesove zvijezde i na njihovo mjesto majbahov amblem. Ko ne zna šta je Majbah, ne treba ni da ga vozi.

Ne pravi se pametan

Pa ti ne znas…

Bungi

Jedi g…

@novipazar_cars

Kako nije isto ..Pa ti da ista znas znao bi da je proizvodnja Maybacha ugasena i da se stavlja Mercedes-Maybach bez „benz“ u nazivu. Kao sto se za AMG modela izostavlja „benz“. Tako da je za obicne Mercedese naziv Mercedes-Benz,za AMG je Mercedes-AMG a za Maybach je Mercedes-Maybach..i procitaj malo ko je i sta je bio/la Maybach..pozz

Bungi

Naravno da znam za te činjenice.Ipak , treba da znaš da je Maybah kao luksuzna marka postojao u istoriji zasebno od Mercedesa i kotirao je kao ultraluksuzni brend poput Bugatija,Dizenberga,RolsRojsa,Pakarda,…Zato smatram da Maybah mora biti zasebna robna marka luksuznija i skuplja od Mercedesa makar bila i u vlasništvu iste kuće Mercedes.Srdačan pozdrav.