1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus u Kini predstavlja svoj prvi električni model predviđen i za Evropu
Lexus u Kini predstavlja svoj prvi električni model predviđen i za Evropu
0

Lexus u Kini predstavlja svoj prvi električni model predviđen i za Evropu

132
0
Podelite sa prijateljima:

Debituje u Kini, iz prostog razloga što će to biti ključno tržište za ovaj model.

Lexus je nedavno skinuo veo sa spektakularnog LF-30  električnog koncepta, čija se serijska verzija neće naći u salonima u skoro vreme. Reč je o još jednom u nizu električnih studija japanske marke. Ipak, uskoro dobijamo električni model iz luksuzne Toyotine filijale.

Novembra 22. prvi električni Lexus će zvanično stupiti na scenu u Gvangžuu, na Međunarodnoj automobilskoj izložbi. Očigledno je da se Lexusove preference menjaju, jer marka koja je bila u prvom redu orijentisana na američko tržište, sada svoj fokus prebacuje na Narodnu republiku.

Indikativno je što će novajlija biti predstavljen u Kini, a ne na Salonu u Los Anđelesu, koji počinje istog dana, jer je novi, neimenovani elektromobil „posebno namenjen potrebama kupaca u Kini i Evropi“.

Da li je možda reč o serijskoj verziji LF-SA iz 2015., malog hedžbek koncepta ili električnog ekvivalenta UX krosovera? Šta god da je u pitanju, mada će pre biti da se radi o potonjem, koristiće postojeću platformu prilagođenu električnom pogonu.

Za baterijski model koji će počivati na posebno razvijenoj platformi, moraćemo da čekamo do početka sledeće dekade.

Lexus želi da prodaja električnih i PHEV modela prevaziđe konvencionalno pogonjene automobile do 2025.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments