1. Home
  2. Industrija
  3. Volkswagenovo rukovodstvo i radnički savet rešavaju sukob sutra?
Volkswagenovo rukovodstvo i radnički savet rešavaju sukob sutra?
0

Volkswagenovo rukovodstvo i radnički savet rešavaju sukob sutra?

214
0
Podelite sa prijateljima:

Nadzorni odbor VW grupe treba da se sastane u petak u cilju diskusije u vezi sa planovima kompanije da redukuje troškove, objavio je Der Spiegel, navodeći kompanijske izvore.

Nemački magazin je izvestio da je vanredni sastanak odbora zakazan radi posredovanja u neslaganju između Volkswagenovog rukovodstva i Bernda Osterloa, šefa radničkog saveta, koji je takođe član nadzornog odbora.

Portparol Volkswagena je izjavio da nije upoznat u vezi sa planiranim sastankom odbora.

Učesnik skupa osoblja u sredu, javio je Rojtersu da je Osterlo rekao da bi moglo da dođe do konfrontacije koja bi „paralizovala kompaniju mesecima“, ukoliko menadžment ne ponudi koncesije na planirano smanjivanje broja radnih mesta.

Volkswagen je ovog meseca saopštio da će smanjiti broj radne snage za do 7.000 radnih mesta, podići produktivnost, te podići godišnju uštedu na 5,9 milijardi evra u Volkswagen marki do 2023., što je deo napora da se dobit iz poslovanja podigne na 6 odsto.

Der Spiegel je izvestio da je Osterlo zahtevao garantovanje radnih mesta do 2029. , kao i popunjavanje svih otvorenih pozicija u Volkswagenu.

„Gospodinu Poršeu ću isto rei ove nedelje“, citirao je Osterloa neimenovani izvor.

Da podsetimo, Volfgang Porše je predsednik Porschea SE, holding kompanije koja kontroliše Volkswagen. Ujedno je član VW-ovog nadzornog odbora. Tenzije su uzavrele ovog meseca, nakon što je on kritikovao, kako je rekao, rigidne strukture u Volfsburgu, zatraživši veću fleksibilnost od strane radnika, da bi se na taj način pomoglo generalnom direktoru, Herbertu Disu, da restruktuira proizvođača iz Volfsburga.

„Mi garantujemo radna mesta do 2025. ili 2028. a nemamo pojma šta će konkurencija u Kini predstaviti u naredne dve godine“, rekao je Porše.

Osterlo je uzvratio okrivivši rukovodstvo, koje je po njemu napravilo greške koje su skupo koštale kompaniju i smanjile profitabilnost VW-a.

AutoRepublika

 

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments