1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes razbija s prodajnim brojkama
Mercedes razbija s prodajnim brojkama
2

Mercedes razbija s prodajnim brojkama

921
2
Podelite sa prijateljima:

Najbolji prodajni mesec u istoriji kompanije je iza Daimlera. S rezultatom od 199.293 prodatih četvorotočkaša na globalnom nivou, mesec oktobar se iskristalisao kao savršeni primer onoga što žele nemački menadžeri prodaje. Na nivou prvih deset meseci ove godine, trokraka zvezda je isporučila ukupno 1.924.536 vozila, što je za 1% bolje od prošlogodišnjeg rezultata na ovom prolaznom vremenu.

„Trokraki“ Nemci se hvale da su zadržali lidersku poziciju na matičnom tržištu. Ista situacija je i na američkom, britanskom, španskom, belgijskom, švajcarskom, poljskom, turskom, mađarskom, portugalskom, danskom, australijskom, tajlandskom, kanadskom, južnokorejskom…

Najbolje prodajne rezultate su zabaležile nova A klasa u sedan izdanju, kao i krosover srednje veličine GLC. Prate ih C klasa u limuzinskoj i karavanskoj verziji.

U Evropi je tokom oktobra isporučeno 81.017 Mercedesa, što znači za 0,6% više nego lani. Najznačjniji rast od 5,3% je zabeležen u Nemačkoj, što podrazumeva da nije mali broj tržišta na kojima je ostvaren i pad u Evropi. O tome naravno ni reči u saopštenju za javnost.

Što se tiče azijsko pacifičke regije, isporuke su uvećane za 10,9% do ukupno plasiranih 80.312 jedinica. Kina je sama za sebe „progutala“ 57.142 Mercedesovih vozila, što je za +13,8% više u odnosu na prošli oktobar. Rekord je postignut i u Južnoj Koreji. Dalje, veoma skroman rast je ostvaren u takozvanoj NAFTA regiji, što podrazumeva plus od 1,5%..

U prvih deset meseci je ukupno 546.100 kupaca primilo ključeve od svojih novih vozila s oznakama: A i B klase, CLA, CLA Shooting Brake, kao i krosovera GLA. To podrazumeva da su vozila Mercedesa iz kompaktnog segmenta ostvarila rast u odnosu na lane od 9,8%, čemu se ponajpre Švabe moraju zahvaliti maloj limuzini iz C segmenta (naslovna fotografija).

Što se tiče švapske SUV familije, mora se naglasiti da je i ovde oboren rekord u oktobru. Ukupno je plasirano 69.500 primeraka modela: GLA, GLC, GLC kupe, GLS i G klase.

AutoRepublika

(921)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Mesecni izvestaji znace nesto onome ko nema pojma o osnovama statistike.Kad nas ministar iznese neki procenat na mesecnom nivou ,iole strucno lice se zaprepasti .Tromesecni rezultat minimum!

hercegovac

Vjerujem da prodajni rezultati govore u prilog Mercedesu, a nakon učestalih opoziva postavlja se pitanje da li sve to prati nekad cuveni kvalitet ove premijum marke ili Mercedes polako gubi bitku sa pouzdanošću, gledajuci u leđa Lexusu.