1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 i Mazda CX-30 na testu „severnog jelena“ (VIDEO)
Tesla Model 3 i Mazda CX-30 na testu „severnog jelena“ (VIDEO)
0

Tesla Model 3 i Mazda CX-30 na testu „severnog jelena“ (VIDEO)

254
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla Model 3 i Mazda CX-30 nemaju ništa zajedničko sem broja „3“ u nazivu. Ipak, španski km77.com je odlučio da oba modela proveri u testu „severnog jelena“ u isto vreme.

Model 3 možemo nazvati „ubicom“ pedigriranih nemačkih sportskih modela, kao što je M3. Teslin pulen je pokazao da sem što može da bude ekstremno brz, pruža zadovoljstvo u vožnji i na trkačkoj stazi. Već smo videli na koji način savladava krivine, tako da rezultati ovog testa nisu iznenađujući.

Tesla Model 3 je ostvario maksimalnu brzinu na testu od 83 km/h, što je pošlo za rukom tek malom broju automobila koji su ikada testirani. Naravno, kalifornijski elektromobil je bez dileme tehnološki napredno vozilo s vrhunskom tehnologijom baterija i softverom za pojačavanje performansi. Ono što takođe treba pozdraviti je što se Tesla odlučio da kreira najpre sedan, a ne krosover poput Audija i Mercedesa.

Da podsetimo, Jaguar I-Pace se pokazao prilično lošim u testu „severnog jelena“, dokazavši da električni pogon i krosoverska konfiguracija nisu sjajna kombinacija. Čak, I-Pace nema izražen klirens, ali tih nekoliko centimetara viška u izvesnim uslovima znači mnogo. Sasvim je moguće da sistem regenerativnog kočenja ovde takođe pomaže.

S druge strane, Mazda CX-30 se pokazala lošijom nego što bismo očekivali. U redu, i ovde je reč o „krosoveru“, ali treba napomenuti da je oblikom i težinom blizak konvencionalnom hedžbeku. Mazda je znala u prošlosti da napravi zabavne porodične automobile, ali ovaj „krasi“ obilje podupravljanja, što se pokazalo u testu.

Najbolji rezultat je bio ispod proseka – 74 km/h. Međutim, vozač je primetio da se osećao potpuno bezbedno i pod kontrolom pri višim brzinama. Automobil jednostavno nije hteo da ide kroz čunjeve. S obzirom da Mazdu CX-30 sigurno neće kupovati zaljubljenici u vožnju, možda ovo i nije neka velika mana.

AutoRepublika

Izvor: km77.com

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments