1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru WRX STI oborio rekord na Nirburgringu (video)
Subaru WRX STI oborio rekord na Nirburgringu (video)
0

Subaru WRX STI oborio rekord na Nirburgringu (video)

321
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon prvog pokušaja kojeg je upropastila kiša, Subaru se vratio na Nordšlajfe i postavio rekordni krug.

Subaru nam je obećao video, i obećanje je ispunio: brzi krug WRX STI Type RA NBR Special. Dakle, dobili smo najbrži sedan na Nirburgringu. Vozač je Riči Stanavej, a postignuto vreme 6 minuta, 57,5 sekundi.

Nažalost, nije snimljen čitav krug iz STI kokpita. Umesto toga, gledaoci mogu da vide pripreme za krug uz, različite kadrove japanskog sedana.

NBR Special je samo ovlaš povezan sa WRX STI Type RA, koji kreće u proaju 2018. Automobil koji je postavio rekord na Nirburgringu je prošao kroz tretman reli majstora iz Prodrivea. Pogoni ga 2,0-litarski turbo bokser sa 600 konja i menjačkom kutijom sa WRC specifikacijama i modifikovanom hidraulikom za operaciju uz pomoć polugica na volanu.

Revidirana karoserija generiše čak 295 kilograma vertikalnog aerodinamičkog pritiska pri maksimalnoj brzini od 288 km/h. Postavka uključujue aktivno zadnje krilo koje se prilagođava potrebama prilikom prolaska kroz krivine, odnosno vožnji na pravcima.

Serijski Type RA nije baš ovako „divlja zverka“, ali poseduje i te kako potentan paket. Ispod haube počiva revidirani četvorocilindarski bokser sa 310 ks. Menjač je šestostepeni manuelni sa modifikovanim prenosnim odnosom za treći stepen. Unapređeno je i ogibljenje, a sistem upravljanja je oštriji i direktniji. Type RA počiva na točkovima od 19 cola sa BBS potpisom. Biće proizvedeno 500 primeraka, a u prodajne salone ulaze u prvom kvartalu sledeće godine.

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments