1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Brabus 900 Rocket – najmoćniji kabriolet na svetu (galerija)
Brabus 900 Rocket – najmoćniji kabriolet na svetu (galerija)

Brabus 900 Rocket – najmoćniji kabriolet na svetu (galerija)

955
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-AMG S65 Cabriolet, sa svojih 630 ks, više je nego moćna (i luksuzna) sprava. Međutim (po običaju), Brabus je odlučio da se pozabavi biturbo V12 mašinom i postavi je na novi nivo. Sada moćni izvorno AMG-ov agregat isporučuje čak 900 ks, dostupnih pri 5.500 Nm. Povećan je i maksimalni obrtni moment, sa 1.000 na monumentalnih 1.500 Nm (pri 4.200 o/min). Da bi se osigurala pouzdanost, ograničen je elektronski na 1.200 Nm.

Ovakva ogromna snaga zahteva i reviziju softvera, jer Brabus je povećao zapreminu motora sa 6,0 na 6,3 llitra, i ujedno je povećao prečnik cilindara. Pored toga, razvijen je novi izduvni sistem i instalirani su veći turbo punjači. Hlađenje je takođe unapređeno da bi bilo u skladu sa povećanim performansama motora.

Snaga se šalje na zadnje točkove preko sedmostepene automatske transmisije  koju je Brabus temeljno modifikovao da bi mogla da se nosi sa ogromnom količinom snage. Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem je takođe poseban, usisna grana je u potpunosti nova, a veći su i završeci izduva sa aktivnim zakrilcima.

Sa svim ovim modifikacijama, Brabus Rocket 900 Cabrio do stotke dolazi za 3,9 sekundi, tako da je dve desetinke brži od standardnog S65 Cabrioleta. Dok je maksimalna brzina „osnovnog“ modela ograničena na 250 km/h ili 300 km/h sa opcionim paketom, „crna raketa“ iz Brabusa dostiže 350 m/h.

Pored „friziranog“ V12, Brabus se takođe poigrao i dizajnom, razvivši suptilan aerodinamički paket. Prikazan je sa felnama od 21 cola, „obuvene“ u niskoprofilne pneumatike. Opciono su dostupni i naplaci od 22 cola. Moćni kabriolet je bliži tru 15 milimetara.

Na kraju, ali ne i manje važno, vrhunski enterijer je takođe doživeo izmene. Tu je novi digitalni brzinomer „graviran“ na 400 km/h. Tu je i nekoliko aluminijumskih akcenata, zajedno sa „Brabus“ onakama u različitim bojama, da bi se bilo u skladu sa LED ambijentalnim svetlom vozila.

Iz Brabusa su saopštili da će Rocket 900 Cabrio biti dostupan sa dvotonskim enterijerom sa Mondial Vanilla i Mondial Black kožom. Nova kreacija čuvene tjunerske kuće će se naći na štandu u Frankfurtu, gde će AMG predstaviti restilizovni S65 Cabriolet sa OLED zadnjim svetlima.

(955)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments