1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. BMW: Električni automobili bez budućnosti ako se ne izgradi odgovarajuća infrastruktura
BMW: Električni automobili bez budućnosti ako se ne izgradi odgovarajuća infrastruktura
0

BMW: Električni automobili bez budućnosti ako se ne izgradi odgovarajuća infrastruktura

354
0
Podelite sa prijateljima:

Da bi električna vozila dobila na popularnosti postoji jedan ključan uslov – neophodna je infrastruktura. Pod infrastrukturom se pre svega misli na mrežu brzih punjača.

Iako svetski proizvođači nude sve više električnih modela i njihova prodaja raste, ipak oni čine jedan veoma mali deo ukupnog tržišta automobila. Zašto je to tako? Pa većina vozača ima jedan sasvim opravdan strah – nedovoljnu autonomiju kretanja.

Šta više nije ni sama autonomija toliko problematična, veća nedaća je nedostatak brzih punjača koji su esencijalni za ovaj tip vozila. Zašto, neki pitaju? Pa šta će da radi neko ko živi u zradi na desetom spratu i nema garažu? Momentalno je uskraćen za punjač kod kuće…

BMW stoga insistira da EU nastavi partnerstvo sa nekolicinom proizvođača koji žele da stvore mrežu brzih punjača kraj vitalnih putnih linija širom kontinenta.

Osim toga, rukovodstvo BMW-a zaduženo za razvoj električnih automobila ističe da se mora ulagati i u drugačije vrste punjača – poput indukcionih punjača koji zauzimaju daleko manje prostora.

Čelnici nemačke marke veruju da bi saradnja evropskih proizvođača na ovom planu lako mogla da reši probleme odgovarajuće infrastrukture i za sada u tome imaju i pomoć Evropske unije koja je opredelila subvencije od čak 100 milijardi evra za stvaranje mreže brzih punjača na celom Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments