1. Home
  2. Vesti
  3. BMW u „foto-finišu“ bolji od Mercedesa u SAD prošlog meseca
BMW u „foto-finišu“ bolji od Mercedesa u SAD prošlog meseca
0

BMW u „foto-finišu“ bolji od Mercedesa u SAD prošlog meseca

626
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je u SAD ostao premijum proizvođač broj 1 po prodaji prošlog meseca, i to sa samo 34 prodata vozila više u odnosu na Mercedes-Benz.

Bavarci su ostvarili napredak od 6 odsto u septembru, s prodatih 27.467 vozila. Prodaja serije 3 je porasla za 19 odsto, a X5 je bio više nego dvostruko bolji u odnosu na isti period prošle godine.

Mercedes-Benz je napredovao za 4,8 odsto, na 27.433 prodatih automobila, a najveći doprinos su dali GLC i GLE modeli, koji su u „plusu“ 13, odnosno 28 odsto.

U Mercedesove rezultate nije ubrojan Sprinter, niti ostala vozila koja nisu iz premijum segmenta.

BMW je imao vođstvo od više od 8.200 prodatih vozila u odnosu na Mercedes tokom septembra. Međutim, Daimlerova marka je ostvarila zamah nakon snabdevačkih „uskih grla“ u svojoj fabrici u Alabami, koja su prodavce ostavila bez odgovarajućih zaliha ranije u toku godine.

Lexus, koji je nadmašio po prodaji nemačke rivale u julu i avgustu, zabeležio je prošlog meseca pad od 17 odsto u SAD.

Potražnja za ES limuzinom je pala za 36 odsto, dok je popularni RX krosover, bio slabiji za 12 odsto.

Prošlog meseca je i Audi bio u minusu od 17 odsto. Broj novih registracija Q5 bestselera, pao je za čak 41 odsto.

AutoRepublika

(626)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments