1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar 2 startuje u Evropi sa cenom od 58.800 evra
Polestar 2 startuje u Evropi sa cenom od 58.800 evra
0

Polestar 2 startuje u Evropi sa cenom od 58.800 evra

407
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom ovogodišnjeg Salona automobila u Šangaju,održanom u aprilu, Polestar je predstavio „dvojku“,  koja je praktično prvi istinski rival Teslinog Modela 3. S proizvodnjom zakazanom za početak sledeće godine, kompanija je objavila cene za evropsko tržište.

Novajlija će se inicijalno prodavati u šest zemalja, Belgiji, Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Holandiji i Velikoj Britaniji. U Nemačkoj, startna cena iznosi 58.800 evra, što je nešto više od ulazne cene Long Range varijante Modela 3.

„Uočili smo veliko interesovanje za Polestar 2 još od lansiranja ranije ove godine. S potvrdom cenovnika, predstavljamo izvanredne vrednosti koju ova specifikacija poseduje“, izjavio je šef Polestara, Tomas Ingenlat.

Švedska marka se nada da će razlika od 8.000 evra u odnosu na Teslu biti u potpunosti opravdana stvarima koje ovaj automobil može da ponudi. Vozilo dolazi u „ekstremno visokoj specifikaciji za inicijalnu proizvodnju“, uključujući nekoliko paketa vezanih za komfor i sisteme asistencije, isporuku i trogodišnje servisiranje i održavanje.

Takođe, 2 je opremljen Android Auto operativnim sistemom, koji je, u skladu s filozofijom Polestara – „prvi u jednom vozilu“.

Polestar 2 je pogonjen putem dva elektromotora, gde se po jedan nalazi na svakoj osovini. Motori zajedno isporučuju 408 ks, a energija se dobija iz baterije od 78 kWh, koja obezbeđuje autonomiju do 500 kilometara po WLTP ciklusu.

Jedno vreme, automobil će se prodavati isključivo preko internet stranice, gde se već sada mogu priložiti rezervacije. Polestar planira da otvori oko 50 lokacija širom kontinenta za informacije i test vožnje do kraja godine.

Prve isporuke se očekuju u junu 2020.

AutoRepublika

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments