1. Home
  2. Industrija
  3. Nissan Qashqai traži novi dom?
Nissan Qashqai traži novi dom?
1

Nissan Qashqai traži novi dom?

302
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka razmatra gašenje fabrike u Velikoj Britaniji u slučaju da se ne postigne sporazum sa EU. 

Bregzit je velika opasnost po automobilsku industriju na Ostrvu. Ako ne dođe do sporazuma o slobodnoj trgovini sa EU, onda će se britanska automobilska industrija naći u veoma teškoj poziciji. Brojni strani proizvođači više puta su apelovali na vladu te zemlje da dobro razmotri napuštanje Evropske unije i posledice tog postupka.

Honda je već najavila da će ugasiti svoju fabriku u Svindonu 2021. godine, a po svemu sudeći, isto će učiniti i Nissan ako se stvari ne budu razvijale u pozitivnom smeru.

Nissanova fabrika u Sanderlendu dom je između ostalih modela i za Qashqai i Juke. Ovaj pogon ujedno je i najveći u Velikoj Britaniji i godišnje proizvede oko 450.000 automobila.

Da stvari ne idu najbolje za britansku fabriku dokaz je i odluka Nissana da ne proizvodi novu generaciju SUV-a X-Trail na ovoj lokaciji, iako je to bilo planirano. Japanska marka tada je saopštila javnosti da je razlog za povlačenje odluke o produkciji X-Traila nesigurnost u vezi sa napuštanjem EU.

Prema prvim informacijama, Nissan će nakon eventualnog gašenja fabrike u Sanderlendu prebaciti proizvodnju Qashqaija u Španiju, a nov dom pronaći će i Juke i Leaf.

Zapravo, Nissan bi trebalo da sledeće godine predstavi novu generaciju Qashqaija, te je realno i tada očekivati konačnu odluku o lokaciji proizvodnje za Evropu.

AutoRepublika 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Što se tiče Honde i gašanje fabrike u GB ( 2021. godine), ranije je bila objavljena vest da oni tada istovremeno gase i fabriku u Turskoj. To se poklapa sa krajem tržišnog života aktuelnog civica, koji u Evropi ima jako slabe prodajne rezultate. I mislim da kod Honde sve to ( oko gašenja fabruke) nema nikakve veze sa Bregzitom.