1. Home
  2. Industrija
  3. VW grupa će pozicionirati SEAT prestižnije a Škodu niskobudžetnije u budućnosti
VW grupa će pozicionirati SEAT prestižnije a Škodu niskobudžetnije u budućnosti
8

VW grupa će pozicionirati SEAT prestižnije a Škodu niskobudžetnije u budućnosti

1.72K
8
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa planira da intenzivira diferencijaciju između VW-a, Škode i Seata, tako što će Seat pozicionirati na višu poziciju, dok će se Škoda fokusirati na rivale koji proizvode jeftinija vozila.

„Želimo da izbrusimo identitet naših marki oštrije u budućnosti“, rekao je šef strategije proizvoda u VW grupi, Mihael Jost. „Seat bi mogao da predstavi još emocionalnije automobile, kao što su Cupra modeli, dok bi Škoda mogla intenzivnije da se posveti istočnoevropskim tržištima, jer kupci žele još višu dozu funkcionalnosti.“

Ovo bi moglo da znači povećanje cena Seatovih modela u odnosu na VW, odnosno ciljanje na Alfa Romeo kao glavnog rivala, što je bila želja bivšeg predsednika, Ferdinanda Piha.

Škoda će verovatno umanjiti premijum opcionale u budućim modelima i fokusirati se na zanemarena tržišta, posebno ona u istočnoj Evropi, gde su Hyundai, Kia i Dacia otkinuli dobar deo tržišnog kolača VW grupe.

VW grupa takođe pomno prati moguća preklapanja proizvodnih portfolija. Marka Volkswagen bi takođe mogla da prođe kroz promene, upravo da se njena gama ne bi previše preklapala s onim drugih marki.

„Pažljivo pratimo mogućnost preklapanja u proizvodnim gamama svih brendova. Nećemo lansirati Tiguan Coupe u Evropi, primera radi“, rekao je Jost.

AutoRepublika

(1719)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

Nit će Seat da bude kao Alfa, niti Škoda kao Dacia. Samo pričaju priče.

s mile

sumnjam da ikad mogu da naprave Seat koji će buditi emotivamente kao Alfa Romeo

moron

Pa, meni je Seat već danas probudio jake emocije… Kliknuo sam na lager ponudz Ibize i video da na listi lagerskih primeraka ima i TSI 95 5MT za oko 19.500 …

Zvezdan Božinović

Popizdeo si ahahahahah. Pa kažem ja, eto B segment skoro dvaes iljada evrića a tri cilindra.

moron

Tako sam bio „ozračen“ da nisam smeo da kliknem na opciju „detalji ponude“ …

Rade

Niti da naprave Škodu sa imidžom kosilice. Oni to jednostavno ne mogu. Jehe ih kompleks.

Mustang

škoda je već sada na nivou dacie a seat nikada neće biti ni ko iveco a kamoli alfa

Sasa

VW je nikakva marka,meni je pasat crkao na 15 000km,nikada vise u zivotu necu voziti VW.BMW je izmislio automobile za razliku od VW grupacije.