1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar F-Type preuzima BMW-ov motor
Jaguar F-Type preuzima BMW-ov motor
0

Jaguar F-Type preuzima BMW-ov motor

407
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Jaguarove ikone koristiće agregat poreklom iz bavarske marke.

Nakon Toyote Supre, i Jaguar F-Type će postati jedan od sportskig modela u kojem „kuca srce“ plavo-belog propelera.

Primenu BMW-ovih motora u F-Typeu videćemo znatno pre nove generacije ovog automobila, jer bi trebalo da se pojave već u narednoj restilizaciji koja je zakazana za 2021. odnosno 2022. godinu.

Navodno, BMW će JLR-u ustupiti na korišćenje agregate kodnih oznaka N63 odnosno S63. Očekuje se da će nemačka marka novac dobijen za ove motore iskoristiti za dalji razvoj novih SUS pogonskih jedinica.

Kao jedan od imperativa za BMW navodi se razvoj evolutivnog naslednika za S63, motora S68 koji će umesto dosadašnje radne zapremine od 4,4 litra imati zapreminu od 4 litra, kako bi se olakšali nameti kineskim kupcima jer vlasti u toj državi drže veliki porez za vozila sa motorima veće zapremine od 4 litra.

Naravno, Jaguar bi ustupljene motore koristio i u drugim modelima, pored F-Typea. Ti modeli nosiće sufiks SVR, odnosno oznaku da su prošli tretman performantnog odeljenja JLR grupe.

Ako do saradnje zaista i dođe i BMW proda motor S63 Britancima, očekujte F-Type koji će razvijati 625 ks i 750 Nm. Biće to korak napred po pitanju performansi za ovaj automobil.

Aktuelnu generaciju modela F-Type već smo imali prilike da testiramo, naše utiske možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments