1. Home
  2. Video
  3. Koenigsegg oborio sopstveni 0-400-0 rekord (VIDEO)
Koenigsegg oborio sopstveni 0-400-0 rekord (VIDEO)
2

Koenigsegg oborio sopstveni 0-400-0 rekord (VIDEO)

1.46K
2
Podelite sa prijateljima:

Još jedno fantastično dostignuće za švedskog proizvođača. 

Taman nakon što je Bugatti potvrdio da je postao marka sa najbržim serijskim automobilom, Koengisegg uspeva da prigrabi malo pažnje i za sebe.

Dosadašnji rekord za ubrzanje do 400 km/h i zaustavljanje vozila držala je Agera RS koja je taj poduhvat obavila za 33,29 sekundi. Model koji je postavio novi rekord je Regera.

Regera je u rukama gabričkog test vozača, Sonija Persona, na aerodromu u Švedskoj, uspela da ubrza do 400 km/h i potpuno se zaustavi za svega 31,49 sekundi! Koliko je ovo moćan automobil govori i podatak da je uspeo da ubrza do 400 km/h za samo 22,87 sekundi…

Pogledajte ovaj impresivni rekord:

(1460)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Regera je za one koji ne znaju hibrid kojem baterije radi Rimac.
Regera nema mjenjačku kutiju i snažni turbo benzinski motor je spojen preko torque convertera i fiksnog prijenosnog omjera ekvivalentnog 7oj brzini na kotače.
Isto tako ima i 3 dodatna elelktromotora koji pomažu u ubrzanju auta.
Iako je u sedmoj brzini i njome starta regera je sposobna zapaliti gume cijelim putem iz nule bez launch controla.

Don

De ti meni reci, zašto ne stave generator u ev auta, koji će puniti baterije stalno,osim kad je auto ugašen?