1. Home
  2. Vesti
  3. Veoma dopadljiv krosover iz Kine: FAW Bestune T99
Veoma dopadljiv krosover iz Kine: FAW Bestune T99
0

Veoma dopadljiv krosover iz Kine: FAW Bestune T99

419
0
Podelite sa prijateljima:

Prošle godine je Bestune serija zamenila paletu Besturn, a danas uključuje najnaprednije i najskuplje automobile proizvedene od strane radnika zaposlenih u pogonima kineske državne kompanije FAW. Do sada, kupcima su nuđeni krosoveri označeni (skoro kao tenkovi) sa T33 i T77 , a ovom prilikom je predstavljena nova perjanica među modelima s povišenom pozicijom sedenja, FAW Bestune T99.

Čisto da se zna, od svih kineskih marki najluksuzniji je Hongqi. Na drugom mestu našla se marka kojoj je posvećen ovaj članak.

Što se dimenzija tiče, naš kineski novajlija je veoma blizak ekstremno atraktivnom britanskom krosoveru Range Rover Velaru. T99 je dug 4.800 milimetara, širok je zavidnih 1.915 milimetara, dok je visina na nivou od 1.685 milimetara. Između osovina se nalazi 2,87 metara razmaka.

Pa ipak, za razliku od Velara, T99 poseduje motor postavljen po širini a što implicira točkove prednje osovine kao pogonske. Vazdušno oslanjanje je nezavisno za svaki točak ponaosob, ali uprkos tome, verzija sa svim pogonskim točkovima nije ni predviđena. Proizvođač navodi da tražnja za takvim modelima nije izražena na lokalnom tržištu, i nije jedini koji ponavlja takvu tvrdnju.

Bestune T99 nudi kupcima tri različite opcije u smislu dekoracije enterijera. Tu je standardna, luksuzna i sportska kabina. Razlike se zaista svode na dekor, baš kao što smo i naveli. Ispred vozača se u svakoj varijanti nalaze dva displeja koja po dijagonali poseduju 12 inča, a preko njih se prate svi bitni i manje bitni podaci, prevashodno misleći na info-zabavni sistem, kada se radi o desno pozicioniranom kolor monitoru.

Ekran osetljiv na dodir postavljen pri dnu, odnosno blizu vozačevog desnog kolena, takođe zamenjuje kompletnu centralnu konzolu u tom delu, a prikazuje podešavanja uređaja za klimatizaciju, postavke grejanih sedišta i funkcije ostalih gedžeta.

Povrh svega, novi SUV poseduje i holografski projektor D-Life – elektronski asistent koji se materijalizuje u formi holograma iznad centralnog panela. Zaista efektno, kao što možete videti na donjoj fotografiji. Vozač može da bira jedan od tri karaktera, a svaki od njih “razume” glasovne komande i dozvoljava vam da upravljate medijalnim sistemom ili postavkama klimatizacije.

Da ugođaj s ovim elementima naučne fantastike bude potpun, umesto unutrašnjeg retrovizora, instaliran je ekran koji projektuje sliku dobijenu od kamere koja je instalirana na zadnjem kraju vozila.

Kupci se neće previše zamlaćivati izborom odgovarajuće pogonske grupe, to je sigurno, barem što se tiče ovog SUV-a. Naime, jedini dostupan je turbo potpomognut benzinski motor koji iz dve litre zapremine razvija 224 konjske snage uz 340 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Uparen je s automatskom transmisijom koja poseduje osam stepeni prenosa i koja je proizvedena od strane kompanije Shengrui.

Radi se o društvu sa sedištem u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, a osnovano je kineskim kapitalom. Inženjering oslonac kineskog entiteta je biro čuvene zapadne firme Ricardo.

Za kraj da dodamo da je početak prodaje na kineskom tržištu zakazan već za koji dan, odnosno startovaće pre nego što se na kalendarima pojavi natpis “oktobar”. Izvoz na ključna svetska tržišta je neizvesan, odnosno eventualna odluka rukovodstva koja bi išla u tom smeru, još uvek je u magli.

AutoRepublika

(419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments