1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Mercedes-AMG planira svoj prvi električni model
Mercedes-AMG planira svoj prvi električni model
0

Mercedes-AMG planira svoj prvi električni model

204
0
Podelite sa prijateljima:

Čak i čuveno AMG odeljenje uveliko razmatra svoj prvi električni model. 

Iako je AMG u svom portfoliju ne tako davno imao električni SLS, ipak je u pitanju bila samo varijanta automobila koji je već postojao. Ali kakav je to automobil bio. Razvijao je 750 ks i omogućavao sprint do „stotke“ za samo 3,9 sekundi. Mercedes nikada nije dao zvanične podatke koliko je ovakvih automobila zaista prodato, ali se procenjuje da je u pitanju nekih stotinjak primeraka.

Danas, pod rukovodstvom Ole Kelenijusa, Mercedes planira da razvije čitav niz performantnih električnih automobila. Svi će oni naravno biti prepušteni na razvoj AMG-u, a Kelenijus ističe da još uvek nema zvaničnih rokova kada bi neki od ovih modela trebalo da se nađe na tržištu.

„To je naporan proces, jer pored performansi moramo pružiti i dobru autonomiju“, rekao je šef Mercedesa novinarima u Frankfurtu.

Na pitanje da li će biti teško prodati električni automobil sa AMG značkom, Kelenijus je odgovorio: „Ne, zato što je AMG povezan sa uzbudljivim iskustvom vožnje, tako da je pogonski sklop ovde u drugom planu.“

No, Mercedes je obazriv sa izjavama o potencijalnim električnim superautomobilima jer trenutno imaju velikih problema sa završnim koracima u razvoju modela F1. Stoga još uvek nema bombastičnih najava o električnim zverkama iz AMG-a.

AutoRepublika

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments