1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. Volkswagen najavljuje električni automobil za manje od 20.000 evra
Volkswagen najavljuje električni automobil za manje od 20.000 evra
1

Volkswagen najavljuje električni automobil za manje od 20.000 evra

345
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je rešen da električne automobile učini dostupnim i širim narodnim masama. 

„Ovo nije novi početak za nas, ali jeste potpuno novo poglavlje u slavnoj istoriji Volkswagena“, rekao je šef ove marke Herbert Dis novinarima u Frankfurtu. On je potvrdio posvećenost tog brenda elektrifikaciji, ali i najavio novi plan za popularizaciju električnih automobila.

„Pored problema sa infrastrukturom, tu je i visoka cena. Ne možete očekivati veliki broj prodatih jedinica sa ovakvim cenama. Zato je naš cilj da 2023. godine plasiramo električni automobil čija će početna cena biti niža od 20.000 evra!“

Nadolazeći električni adut Volkswagena biće sličnih gabarita poput aktuelnog Poloa. Nosiće naziv ID.1 ili ID.2 u zavisnosti od daljeg razvoja situacije na tržištu.

Herbert Dis istakao je da nemačka marka mora dugoročno voditi računa da električni automobili budu zastupljeni u svim segmentima, te da se mora ponuditi dovoljno velika autonomija u skladu sa potrebama svake od zasebnih klasa.

Nakon ovog električnog hedžbeka, Volkswagen planira da plasira i jedan „priuštivi“ SUV model koji bi trebalo da bude nešto skuplji od svog manjeg i nižeg brata. Taj SUV trebalo bi da bude pozicioniran u C segmentu i da stigne na tržište najranije 2023/2024. godine.

AutoRepublika 

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Baš me zanima kakav će biti s obzirom da im je e-Up iznad 20 000 evra.