1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2019
  4. BMW Serija 8 Gran Coupe prvi put u javnosti (GALERIJA)
BMW Serija 8 Gran Coupe prvi put u javnosti (GALERIJA)
0

BMW Serija 8 Gran Coupe prvi put u javnosti (GALERIJA)

949
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarci nastavljaju da šire gamu automobila baziranu na „osmici“. 

U moru električnih i hibridnih modela koji su ove godine preplavili Salon automobila u Frankfurtu uspeva da se nađe i ponešto za oldschool ljubitelje automobilizma. BMW je sa Gran Coupe varijantom kompletirao ponudu kod Serije 8, i mada se na početku verovalo da će Bavarci ostati dosledni svojoj tradiciji sa ovim automobilom, očito je potražnja na tržištu naterala rukovodioce nemačke marke da promene svoju odluku.

Serija 8 Gran Coupe nameće se kao alternativa konkurenciji u vidu Audija A7, Porsche Panamere i Mercedesa CLS.

Kako bi se na ovu verziju postavilo još dvoje vrata moralo je doći do ozbiljnijih promena. Naravno, najveća izmena je daleko veće međuosovinsko rastojanje u odnosu na kupe izdanje. Tako Gran Coupe ima čak 201 mm duže međuosovinsko rastojanje.

Ponuda agregata i naprednih tehnoloških sistema identična je kao kod kupea i kabrioleta. Uvodni motor je trolitarski turbo redni šestocilindraš koji raspolaže sa 340 „konja“. U ponudi je i dizelaš iste radne zapremine koji vozaču nudi 320 ks.

Kruna ponude je 4,4-litarski V8 sa 530 ks. Ovaj model u stanju je da ubrza do 100 km/h za samo 3,9 sekundi. Nije loše za automobil koji ima masu od dve tone! Svi motori upareni su sa osmostenim automatskim menjačem.

Ipak, sve je ovo samo uvod u predstavljanje novog stegonoše bavarskog proizvođača s obzirom na to da će BMW krajem godine predstaviti M8 Gran Coupe i M8 Gran Coupe Competition.

AutoRepublika 

(949)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments