1. Home
  2. Vesti
  3. FCA ulaže milijardu evra za proizvodnju Alfa Romea Tonale i hibridne Fiat Pande
FCA ulaže milijardu evra za proizvodnju Alfa Romea Tonale i hibridne Fiat Pande
1

FCA ulaže milijardu evra za proizvodnju Alfa Romea Tonale i hibridne Fiat Pande

257
1
Podelite sa prijateljima:

Sindikati na Apeninskom poluostrvu koji predstavljaju radnike FCA saopštili su javnosti da će ta alijansa uložiti značajna sredstva u fabriku kraj Napulja. 

U pogon u Pomiljanu biće uloženo milijardu evra zarad priprema za proizvodnju hibridne varijante Fiat Pande, kao i novog SUV-a Alfe, modela Tonale.

Plan FCA je da se u Pomiljanu otvori još jedna proizvodna linija na kojoj će se sklapati ova dva navedena automobila. Ovo je samo deo šire strategije italijansko-američkog giganta koji je najavio da će do 2022. godine investirati čak 5 milijardi evra u razvoj i obnavljanje fabrika u Italiji.

Predviđeno je da hibridna Fiat Panda uđe u proizvodnju u prvoj polovini naredne godine, dok je početak sklapanja Alfinog Tonalea zakazan za prvu polovinu 2021. godine.

FCA polaže velike nade u model Tonale, koji bi trebalo da konačno stabilizuje Alfa Romeo. Ovaj proizvođač ponovo je u krizi zbog male game i nedovoljno prodatih automobila na godišnjem nivou.

U narednom periodu sledi nam intenzivnija elektrifikacija ponude FCA u Evropi. Naredne godine u prodaji bi trebalo da se nađu hibridna izdanja Jeepovih modela Renegade i Compass, a pomoć elektromotora dobiće i Maserati Levante.

AutoRepublika 

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

milijarda ma za dva modela koje se mogu sklapljati u bilo kojoj sadasnjoj tvornici uz mozda sitna ulaganja? Tako oni bacaju tesko steceni novac koji im se nece vatiti, jer niti jedan od ova dva modela nece imati neku znacajnu prodaju da bi opravdao ulaganja.