1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Nemački gradovi uređuju korišćenje električnih trotineta
Nemački gradovi uređuju korišćenje električnih trotineta
2

Nemački gradovi uređuju korišćenje električnih trotineta

1.16K
2
Podelite sa prijateljima:

Savez gradova Nemačke planira da uvede pravila za upotrebu električnih trotineta, koja će važiti kako za fizička tako i za pravna lica. 

Kako piše Spiegel gradovi su naterani na akciju zbog sve većeg broja električnih trotineta na ulicama i problema u vezi sa njima.

Sastanak između predstavnika nemačkih gradova i opština već je održan sa rukovodiocima velikih servisa koji rentiraju ove električne dvotočkaše.

Na održanom sastanku dogovorene su dalje smernice za upotrebu električnih trotineta. Najvažnije su:

  1. Trotineti se ne smeju više haotično ostavljati na trotoarima, već za to moraju postojati predviđene lokacije. Takođe moraju postojati tačno određena mesta gde se trotineti mogu iznajmiti.
  2. Korisnik koji je iznajmio trotinet mora servisu nakon korišćenja dostaviti fotografiju da je ostavio prevozno sredstvo na propisanom mestu. Korisnici koji to ne budu činili treba da budu blokirani od korišćenja usluga rente.
  3. Zabrana vožnje električnih trotineta u određenim oblastima grada (tamo gde je mnogo pešaka, a nema biciklističkih staza).
  4. Pogrešno parkirane trotinete moraju sklanjati sami gradovi i opštine, što iziskuje novac. Servisi koji se bave iznajmljivanjem ovakvih vozila dužni su da nadoknade troškove uklanjanja.
  5. Otvaranje posebne telefonske linije koja će biti dostupna 24h za prijavljivanje pogrešno parkiranih električnih trotineta.

Nemačka užurbano pokušava da reguliše upotrebu e-trotineta zbog sve više problema. Neki gradovi, poput Berlina, Drezdena i Minhena zapretili su zabranom ovakvih trotineta ukoliko se nastavi haotično parkiranje po celom gradu.

AutoRepublika 

(1160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mislim da bi Nemci mogli kao multidisciplinarnog stručnog savetnika da od nas povoljno iznajme ovog našeg zamenika gradonačelnika, gospodina Vesića … U kameno doba da ih odmah vrati ..

Yankee

Ovde ih u zadnje vreme ima kao mrava i prave veliki problem, tako da gradovi razmatraju sta uraditi. Najveci problem je sto ne postoje specificni zakoni gde se smeju voziti. Neki voze po trotoaru, neki po ulici, neki u biciklistickoj liniji, itd. Pre neki dan je cak bilo u vestima da je neki turista iz Indije izasao sa jednim na auto-put dok je pokusao doci do Harley Davidson muzeja jer mu je GPS tako rekao. Scooteri nisu bas ni jeftini, cini mi se da je $0.35 po minuti. Na srecu u Wisconsinu ce sneg za par meseci tako da ih… Pročitaj više »