1. Home
  2. Video
  3. Poslušajte kako grmi Passat sa W8 motorom! (VIDEO)
Poslušajte kako grmi Passat sa W8 motorom! (VIDEO)
4

Poslušajte kako grmi Passat sa W8 motorom! (VIDEO)

4.22K
4
Podelite sa prijateljima:

Pomalo zaboravljeni Passat B5.5 sa W8 agregatom je jedan bučan automobil. 

W8 je imao poprilično kratku karijeru. Upotrebljavan je samo u Passatu i to od 2001. do 2004. godine. Nastao je  spajanjem dva VR4 motora. Iz četiri litra radne zapremine razvijao je 275 konjskih snaga.

Ipak, W8 je ostao upamćen kao poprilično nepouzdana pogonska jedinica. Tokom tri godine koliko se prodavao Passat sa ovim agregatom, prodato je 11.000 primeraka, pa je danas upravo ovaj model veoma cenjen kao budući klasik.

Mada nije bio dovoljno pouzdan, W8 je imao jedinstven zvuk, a naročito je grlat kada se „pogura“ u visoke obrtaje.

Poslušajte kako to zvuči:

(4215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Pet i po“. Meni najlepši od tog plemena.
Dobar zvuk. „Pravi“.
Samo, što reče jedan moj drugar, hoće ih u toj familiji „radoznale klipnjače“. One što „provire“ iz bloka. Bar su njegove iskustva bila takva. A i sam tekst ukazuje na pitanje pouzdanosti. Naravno, nije pravilo. Dešava se. Ali, koga zmija ugrize, i guštera se boji.

TNT

Poslednji pravi Pasat. Nisam imao prilike da vozim isti sa ovim motorom, ali se i dalje sa osmehom na licu sećam 2.5 TDi karavana, sa petobrzinskim Tiptronic ZF menjačem, sa kojim sam se družio par godina i oko 60.000 km. Odličan automobil, jedan od najboljih koje sam ikada imao. Jedina nevolja su bile krade istog, ali o tome neću ponovo.

moron

Uh, i taj je imao zvuk, „da umreš“‘. Imao ga moj komšija, imali smo blizu garaže, a „delili“ smo zajednički prolaz. Kad ga „kresne“, i akustika garaže počne da čini svoje, eh …

TNT

A išao je “kao poplava. Zbog izuzetno teškog “nosa” peo se uzbrdo po snegu i sa letnjim gumama; nizak, stabilan, sa lakoćom dolazio do 200… A sada je to povećani Golf.