1. Home
  2. Video
  3. Volkswagen Passat B8 1,5 TSI bez problema prebacio 230 km/h! (VIDEO)
Volkswagen Passat B8 1,5 TSI bez problema prebacio 230 km/h! (VIDEO)
47

Volkswagen Passat B8 1,5 TSI bez problema prebacio 230 km/h! (VIDEO)

6.48K
47
Podelite sa prijateljima:

Benzinski četvorocilindarski agregat pruža vrlo dobre performanse i u gabaritnom Passatu. 

Iako je čitav D segment u velikom problemu u Evropi, za neke nema brige. U tu grupicu modela koji i dalje bez problema stižu do velikog broja kupaca spada Volkswagen Passat, koji je ako se izuzmu premijum automobili, ubedljivo najpopularniji četvorotočkaš u ovoj klasi.

Predmetni Passat opremljen je benzinskim motorom kodne oznake 1,5 TSI. Ova pogonska jedinica isporučuje 150 ks i 250 Nm, a sam snimak u prilogu pokazuje da je i to i više nego dovoljno za vozilo poput Passata.

Vozač je tokom vožnje na nemačkom auto-banu uspeo da dostigne maksimalnih 233 km/h! I pri toj brzini Passat se čini veoma stabilnim, i ponaša se vrlo civilizovano.

Kako je izgledao juriš do ove brzine pogledajte u prilogu ispod:

(6480)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

47 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

U nekoj teoriji, ovo je za neku nizu i srednju klasu idealan motor. 4 cilindra, spram performansi relativno povoljan za nabavku. Jedino, ne pise se neko vreme o boljkama ovog motora, da li je to reseno,a bilo je glavobolje sa njim, resavano je to pre nekih godinu dana, mozda malo vise, kroz neke manje vise tihe opozive…

s mile

kod VWa je sve tiho rešavano, a problema ima i to dosta

Bungi

Pasat je idealan auto za automehaničare.Imaće posla do penzije.

moron

Svako od nas ima više ili manje ovakvih ili onakvih predrasuda. Jedna od mojih se tiče TSI motora, a bazirano je na brojnim napisima o navodnim problemima raznih generacija tih motora. A i na iskustvima meni tri bliske osobe sa 1,2 TSI 105 i 1,4 TSI 150. I kada smo na poslu i uzeli 1.0 TSI, ja sa bio ubedjenja da to neće da valja „pre ili kasnije“, a i sada mislim da se toga treba rešiti na najviše 150 kkm. Za ovaj motor znam da je imao gadnih problema sa „skakutanjem“ i o tome je pisalo na milion mesta,… Pročitaj više »

Pomponije

Moron, koji bi motor preporučio nekome da ga zadrži 8-10 godina? Nevažno koji je automobil, pričamo samo o motorima, šta po tvom mišljenju trenutno „valja“? Dizel, benzin, svejedno…

Meni su u glavi 1,4 95 ks benzin iz Fiata i 1,6 dizel iz iste kuće… Možda i Volkswagenov 2,0 TDI dok još postoji…

Koliko pratim ti si imao vrlo prijatno iskustvo sa 2,0 hdi?

moron

Zaista ne znam odgovor na tvoje pitanje, u smislu preporuke. Trebalo bi da je neki atmosferac najpouzdanije rešenje na tako duge staze, a njih je sve manje. Taj Fiatov 1,4 od 95 ks je valjda do danas zalečio sve moguće boljke ako ih je imao (ja ne znam, što ništa ne znači). Za 1,6Mj svi kažu da je veoma trajan (ali, jesam na domaćem Fiat forumu pročitao iskustvo jednog koji je imao problem sa turbinom na već oko 60kkm i svi su tamo time bili zatečeni). Što se tiče mog prastarog 2,0 HDI (Euro 3) i posle 1,6HDI ( Euro4),… Pročitaj više »

Iznogud

Je li? Godišnji servis cca 150 eura. Ajmo reć 6l dizela na 100 mada je pola litre manje (15k km 5.6l kako kaže komp za 10 mjeseci). V40 t2 trošio mi je dvije litre više. Razlika u cijeni goriva je 30 centi, znači da bi benzinac cuclao u prosjeku 7.6 mada ga nisam nikad vidio ispod 8l. Pošto je 5 ujutro molim izračun za trošak goriva za ovih 15k km dizel vs benzin..1176€ vs2040 skoro pa 1000 e razlike (1.4 vs 1.7€). Nije, ne, nije trošak gorivo, a,a,dje bi. Pa ti vozi benzinca…

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
moron

To je jako individualno. Zavisi od odnosa cena goriva u nekoj državi (mislim da je u Srbiji godinama jeftniji benzin od dizela ), a i niza drugih faktora (kuda, koliko i kako voziš). Ako ne laže moja aplikacija kojom godinama pratim troškove za vozila koja koristim, zbog odnosa cena goriva tamo gde ga ja točim (uglavnom u Srbiji), ne tako velike razlike potrošnje u uslovima u kojima ja vozim (a ja sam retko na auto putu), pa mi dizel u proseku troši samo 0,86 litara manje od benzinca,mene je kod dizel 500L na ime goriva do sada svaki kilometar koštao… Pročitaj više »

Lazar

svaki Mazdin benzinac je dugovečan

Iznogud

Daj mi reci, jesu li u Mazdi počeli da koriste zvučnu opomenu ako su svjetla ostala uključena?! Ili bar prekidač koji ih gasi tako da vozač ne vodi računa o tome!? Komsiji crncu (ne vidiš ga dok vozi toliko je crn, ja par puta mislio da mu auto samo ide s brda dok se nije nasmijao) bar pet puta do sada, svjetla za jednu noć isprazne akumulator. Žena (Ruskinja, bijela ko sir, vazda mi poslije njih Garjajev padne na pamet) stalno zaboravi svjetla isključiti pa se nakupovali akumulatorA.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
Lazar

Zaista ne znam , od prve mazde 6 iz 2011. godine pa sve do sadašnje CX-5 držim svetla na AUTO i sve samo radi i nikada problema nije bilo.

Iznogud

ovo je na mazdi 3, ona nema AUTO funkciju (bar ova prva serija)

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
Lazar

ja sam imao 2 , prva je bila 2016. challenge a druga 2019. takumi i obe su imale automatsko paljenje kratkih svetala

Iznogud

Ova toga nema.

BB

Berlingo 2017 ima a da nema ova Takumi ta moli… Da nije izgorio osigurač(inače muž od ose)? 😜

Iznogud

Nema jebo ga ti, udovica. Nema.i ja sam se čudio, lik samo kupuje akumulatore, ja mu dajem kablove i struju.

Iznogud

Objasni skakutanje…nama, čija fabrika proizvodi savršene motore, nije poznat taj pojam.

Robi

Moj brat ima Leona 1.4 tsi 140ks CHPA,odlican motor, ugradjen je plin za 1250€ u HU i sada vec ima preko 277.000km. I dalje ide kao azdaja,vozi se- Poljska,Slovenija kad gde ima posla,80% otvoreni put. Problema nije bilo,ali on ocekuje da ce da bude sa turbom, svi su imali…no,to se resava,nece da ga menja,jer ne zna sta drugo da uzme. CPTA motori imaju taj ACT, to je jedina razlika. Blok je alu sa gvozdenim caurama, na moju preporuku vec 3,4 god.sipa Mannol 0w30 Vw 504/507 (umesto odlicnog Energy LL 5w30) i interval je 20.000km,to predje za 12-14 meseci. Taj 1.5tsi… Pročitaj više »

Vladimir

Preko Porsche Srbija nije moguce kupiti passat sa 1.5 tsi, vec samo sa 2.0 tdi…

Dragan Niš

Pozdrav za sve, posebno za redovne komentatore na ovom forumu. Ovaj forum pratim već oko 2 godine, ali do sada se nisam oglašavao. Sada se javljam, jer želim da podelim moje utiske o 1.5tsi motoru. Početkom juna 2020 kupio sam Oktaviju sa 1.5tsi 150ks ručnim šestostepenim menjačem. Do danas prešao preko 25k km. U početku mi je poskakivanje jako smetalo i pojavljivalo se. A onda sam se privikao, prilagodio svoj način vožnje, polazak iz 1. i ubrzanja u 2. i 3. Tako da se pomenuto poskakivanje, cimanje desi veoma retko. Pri polasku iz 1. ili polazim veoma meko, sporo do… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Dragane, hvala za doprinos i odlična zapažanja. Dobrodošli ste uvek na, kako kažete, ovom našem forumu!

Slavko

Odlicna potrosnja. Motor odlicnih karakteristika, samo da nije pojedinih musicavosti…

BB

To poskakivanje je moj otac imao na Ladi kada ne ugrije dovoljno motor o ranije vrati čok… 😉

moron

Koja Lada je bila u pitanju ?

Iznogud

Kinder lada

BB

E da, bila je boje bojele kafe… 😉

Ali mi smo to koristili k’o Tamić 😜

BB

2105, 1300s, ’84

Ma takvo ponašanje su imala skoro sva vozila sa karburatorom u režimu nedovoljne zagrijanosti motora lada mubse prerano oduzme čok…

Iznogud

Hmm, i moj se žalio da nakon par čašica djavolja alfa stalno vozi cik cak.

Iznogud

Nema snage u leru?hehehe, oj živote.
Cima, trza, čuje se kod mijenjNja ali to je sve p..n dim, da je Talijan bilo bi :zabarsko smeće, otpad…
Potrošnjom kako vidim prejebao i dizel. Nema šta, ovi štovatelji vagena svaki dodir sa stvarnošću su izgubili.
Btw, taj štos sa polaganim kretanjem kod dizela pasata možeš zaboraviti, odmah se gasi, kod njega treba gas dati da bi pokrenuo auto, nije kao kod ostalih dizelaša.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
Lazar

Gomila problema je bila sa svim TSI motorima … Kidao je pogonske kajševe pa su prešli na lanac pa se i lanac teglio i lupetao po deklama te su na kraju vratili kajš . Crkavale su i turbine , preciznije ventil koji je odušak za prekomerni pritisak . Taj se ventil nije mogao menjati posebno nego samo cela turbina. Uvek je to lepo išlo i malo trošilo ali nikada nije bilo pouzdano. Dok sam radio za nemačku firmu gazda mi je ponudio da sam izaberem auto spram svojih potreba i odabrao sam A4 karavan a motor sam poželeo 1.8 tsi… Pročitaj više »

Vozac

Sad imaju dobre kaiseve, jer mogu da teraju kao lanci preko 200 hiljada km. Mada licno ne bih bas rizikovao toliko. EA111 motori su imali problema sa lancem, pa su presli na kais, EA211. I ti motori su odlicni. Problem sa poskakivanjem je vezan za 1.5TSI 150KS sa manuelnim, menjacem samo, bas kao sto je Dragan iznad napisao, dok na DSG-u ga nema. Bio sam zagrejan za Octaviu sa tim motorom, ali odustao. Drugar vozi malo stariju 1.4TSI 150KS i on nema problema sa poskakivanjem, medjutim 1.5 je ekonomicniji od tog 1.4. VW uvek ima poneki problem sa motorima i… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Vozac
moron

„1.4. VW uvek ima poneki problem sa motorima i pratecim elementima kako stvari stoje, ali generalno nisu losi.“ Pa,kada sam u prvom postupu na ovu temu pomenuo da imam dva drugara i sa TSI 150, mislio sam baš na 1,4 TSI. Na obe su menjane glave motora, maltene od prvog dana troše litar ulja na oko 3.500 km (ne može da omane), na jednoj je vrisnula turbina posle jedva malo preko 4 godine, na drugoj je sada stradao ECU (zbog antifriza koji je slivao iz ekspanzione posude, koja je počela da pušta). Bilo je tu i još nekh sitnica (… Pročitaj više »

BB

Panšto će trošiti gorivo kada se energetski namiri iz potrošnje ulja. Oni su kontra od Trabanta, istočni Nijemci su dodavali ulje u gorivo a ovi „ujedinjeni“ gorivo u ulje 🤣😂

Dr.Mile

Dobar motor,ali Hondin 1.5 turbo je najbolji

Izmenjeno 2 godine pre od strane Dr.Mile
Onaj što ga zgazilo vreme

Honda je taze u turbo eri. Ovaj TSI je avion za te 1,5 honda turbo. Imaju oni još da uče. Kasno su počeli. Ovaj TSI je 3 generacija a Honda je tek na prvoj. Kad probaš oba, shvatiš da je Honda kilavac sa rezervom

TheStig

Hajd’ bogati idi umij se bladnom vodom. Honda može žmireći da napravi bolji motor benzinac od VW. Taj TSI je treća generacija i i dalje ima većinu problema prve generacije. Toliko o brizi VW za kupce i za razvoj. Hondin motor će poderati 2 VW ako ne i 3. Em je uglađeniji motor, em ima više ks, a da ne spominjemo da nema ni jedan problem koji VW ima. Druže kad je Honda izvlačila rekord u broju ks po litru VW je pravio kante u vidu one kvazi reinkarnacije bube i vw lupa.

Onaj što ga zgazilo vreme

I nije neko čudo, posebno jer cajger laže nekih 5%.
1,6 TDI 115ks sa sličnom karoserijom dobaci po cajgeru 215…. a 2,0 tdi sa istom konjažom 150ks ko ovaj TSI u prilogu, po cajgeru 235.

Dok postoji 2,0 TDI glupo se baviti sa ovim 1,5 TSI… Jer, TDI ga jede za doručak, a potrošnja je osetno manja.

Sale

Skoda Scala 1.5 tsi na Autobahn ide 247 po cajgeru, octavia 2.0 tdi 150 ks nijedna ne ide do 100 ispod 8.5 sec, benzin 8.2 sec pa ti gledaj ko koga jede za dorucak 😀 Rodja iz Nemacke uvek furao dizela a sad uzeo pasat 2.0 tsi 220ks dizelcina mrtva je istorija samo sto mi na balkanu kasnimo nekih 30 godina za svetom.

Iznogud

E,danas kod zubara. Paz vako, imam termin, a onda moram još sat i kusur čekati da bi došao na red. Eto, to vam je Njemačka. A onda su mi dali termin kad sam bio na raspustu alias odmoru pa ja došao, sjebao sebi odmor i cekam jer mi na kartici piše u 5, ona mene u pola 6 žive i jebe mater da dje sam da je termin bio u 4. Znaci, sjebe mi sve al je perje letjelo, čerupao sam je ko koku. Ovom govorim da vidite kako je u Njemačkoj, a ne da pljujete po nama kao samo… Pročitaj više »

TheStig

Ne bih rekao da je Kia prevazišla fokusa u lezanju na cesti i osjecaju vozackom. U svemu ostalom jeste, i to debelo. I ne samo Forda vec i ostale konkurente i to za manje novaca. Ne čudi me nimalo to jer su doveli velikane iz Bmw i Wagena. Platiš pamet i riješiš sve probleme. To je ono što je Alfa trebala npr da uradi davno.

Iznogud

Ja sam samo prenio ocjene AMS, oni su tako presudili. Čudno je da VW u zadnja 2 broja u 90% testova izgubio iako je imao svoje perjanice (golf, Q3, Seat ateca/teraco) a znamo mi Švabe i njihove testove – priče za malu djecu gdje šta god da testiraju na kraju uvijek pobijedi Nijemac.

TheStig

Glavni problem sa automobilima danas je ovaj pokušaj tranzicije na silu na elektricne dildoe. Sva pamet u svim brendovima je usmjerena u njihov razvoj. A bez obzira koliko pameti „usuo“ rezultati i to koliko su dobri ti automobili je stvar vremena. Sve što je novo je uglavnom đubre na pocetku jer niko nema znanje ni ekspertizu. Čak se i konvencionalni automobili gore voze nego li ranije zbog masu novih tehnologije i sve veceg pritiska eko normi. Kompomisi su preveliki jednostavno. Gledam video nekidan na yt „why so many new cars fail moose test“. Ljudi su isti u svakom milenijumu bez… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Iznogud

Ma to je tema za sebe , ovdje je riječ o normalnim autima a ne o k…od auta tj dildi. VW popušio generalno, čak i Švabe priznale da je ceed bolji od golfa ali i od fokusa i to u svakoj kategoriji!!!!!! To je sukus. Zanimljivo da su obrađene slične teme kao i ovdje, 1.5 benzinac, 1200km s 1 rezervoarom, plus ostali testovi kojih se ne mogu ni sjetiti, a nisam imao telefon uza se.

TheStig

Ma jasno sve ko dan al’ evo imaš gospodu kao gdin „pregaženi“ ispod, koji misli da je Kia loš brend i da pravi loša vozila čak iako svaka metrika podržana čak i od strane kredibilnih izvora kaže to. Ljudi će misliti šta god im se hoće bez obzira kakav dokaz da im serviraš ispred nosa. Neki jednostavno imaju čudne motive, a neki su jednostavno glupi.

moron

Novi Tucson baš ima odlične prodajne rezultate. „Uboli“ su. Ne razumem tačno čime, ali, očito jesu. Možda je „kvaka“ u širini ponude, kako svih vrsta pogonskih sklopova, tako i nivoa opreme, tako da je i raspon cena veoma veliki i svako tu može da se pronadje barem cenovno.

Onaj što ga zgazilo vreme

To je stara lopovska škola nemačkih testova gde su kao najpouzdaniji korejci i japanci. Smešno i malom detetu, a u prodaji i na ulicama realnost je drugačija. Po tim marifetluk lopovlucima najviše se isticao „poznati“ TUW…..
U realnosti od kijavičavog automobila zvanog „KIL“, nema goreg vozila. Ruku na srce, jete jeftin, samo mislim da je gori no što košta. Oni su u Evropi „prnuli“ u fenjer, ima već par godina. Što bi reko jedan ovdašnji… težak đubar.

Iznogud

Pa sad, Švabe kupuju svoje, široka mreža servisa a cijene polovnjaka su bagatela, 3 god star bmw 3 imaš već za 15000 i manje, a koštao 43000 i više, znači bogat izbor. Zatim, pored nacionalizma imaš flotne prodaje, veze i vezice kao kod nas a tu je VW kralj, vidjeli smo da spaljuju ljude koje nema ko da štiti a stanu na put vw. U duhu svog osnivača. Kija se prodaje dosta dobro i ima je puno na ulicama, ne u toj mjeri kao VW, ali to ne mijenja činjenicu da je Ceed bolji proizvod od golfa, fokusa i kompanije,… Pročitaj više »