1. Home
  2. Video
  3. Dvoboj automobilske večnosti: Ferrari Testarossa vs Lamborghini Countach (VIDEO)
Dvoboj automobilske večnosti: Ferrari Testarossa vs Lamborghini Countach (VIDEO)
0

Dvoboj automobilske večnosti: Ferrari Testarossa vs Lamborghini Countach (VIDEO)

1.56K
0
Podelite sa prijateljima:

Mi, koji se dobro sećamo ova dva modela, čekali smo na njihov dvorboj 30 godina.

Nova epizoda The Grand Toura, vraća nas u osamdesete godine, i to na kakav način! Uvodni segment kultne automobilske emisije predstavlja dva rasna predstavnika superautomobila iz osamdesetih godina, Lamborghini Countach i Ferrari Testarossa.

Da li postoji bolji način za stvaranje „kritične mase“ od davanja ovih automobila na raspolaganje Ričardu Hamondu, Džeremiju Klarksonu i Džejmsu Meju.

Pre priče o „kosmičkoj“ trci ubrzanja, ipak neke stvari treba pojasniti. Mada je reč o superautomobilima iz visoke klase, Lambo zapravo nije proizvod osamdesetih, jer se u prototip izdanju pojavio još 1971. na Salonu automobila u Ženevi, dok je u prodaju ušao 1974. Tokom godina je evoluirao, ali ispod gigantskog krila i aerodinamičnih lukova točkova, tehnički se nalazi automobil iz sedamdesetih.

Ferrari Testarossa je zaista „dete“ osamdesetih, a Džejms Mej, kojem je model iz Maranela verovatno probudio nostalgiju, prosto je oduševljen njime.

Ferrari je izuzetno širok a bočne brazde su zapravo inspirisale Lamborghini da ih instalira na Countach, pre nego što je otišao u penziju 1990.

Mej je istakao, da je u nekom direktnom poređenju, Ferrari bolji kao svakodnevni automobil. Uz to poseduje bolju ergonomiju i preglednost. Naravno, to je izazvalo nesuglasice, koje se rešavaju – trkom.

Na papiru, Lambo ima neznatnu prednost u konjskim snagama, a da li mu je to bilo dovoljno za pobedu? Ipak, na kraju teško da ovde ima „gubitnika“.

AutoRepublika

Izvor: Grand Tour via YouTube

(1557)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments