1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Peugeot 308 na digitalnom renderu
Novi Peugeot 308 na digitalnom renderu
5

Novi Peugeot 308 na digitalnom renderu

3.41K
5
Podelite sa prijateljima:

Dok čekamo premijeru nove generacije francuskog hečbeka, možemo uživati u renderu koji je objavio ruski portal kolesa.ru.

Aktuelni Peugeot 308 stupio je na scenu 2013. godine, da bi 2017. godine prošao kroz ozbiljnu restilizaciju. Sada je vreme za novu iteraciju i pred Peugeotom je veliki izazov.

Kada je reč o dizajnu, očekuje se da nova 308-ica preuzme stil koji je francuska marka uvela sa modelima 208 i 508, a koji je nedavno našao primenu i na osveženim 3008 i 5008. Dakle, široka maska, svetlosna grupa koja se „prirodno“ nadovezuje na istu, kao i čuveni očnjaci koji predstavljaju dnevna svetla.

Velike promene se očekuju i na zadnjem delu vozila, gde će sigurno biti postavljena nova svetla u obliku traga lavljih kandži, ali i drugačiji odbojnik. Sve to je lepo prikazao i dizajner koji je autor ovog digitalnog rendera.

No, ipak je malo informacija u vezi sa narednom generacijom Peugeota 308. Znamo da će biti postavljen na ažuriranu, odnosno unapređenu verziju platforme EMP2. Inače, ova arhitektura debitovala je kod Peugeota upravo sa aktuelnom iteracijom 308-ice.

Gotovo je izvesno da će se pored benzinskih i dizel motora u ponudi naći i plug-in hibrid. Govori se i o performantnom hibridu koji bi stigao iz PSE odeljenja, ali to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Sigurno je da će u ponudi osim hečbek izdanja biti i karavan, ali se u poslednje vreme čuju i glasine da bi Peugeot mogao da ponudi karavansku verziju sa uvećanim klirensom, rivala za Golfa Alltrack.

Više informacija imaćemo u narednim mesecima, jer kako pišu francuski mediji, Peugeot planira da predstavi novu generaciju 308-ice na proleće sledeće godine.

Fotografije: kolesa.ru

AutoRepublika 

(3409)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Prilično neuzbudljiv. Možda zbog bele boje a i zbog loše odrađene kljove.

da11

Bolje bi izgledao sa farovima od 208 nego od 508.
Ovi sa 508 su odlicni za velike modele.

Igi_bosanac

Ne nego je golf 8 uzbudljiv.

Херцеговац

Последњих година Пежо прави одличан посао са 308-ом. Дизајн је све бољи и бољи, а дизел агрегати све напреднији. Интересантна ће бити ова верзија са повећаним клиренсом, не знам колико ће бити чвршћи и употребљивији на неравним теренима.

J4ZZ3R

Uh, izgleda fantastic no, opako, a opet elegantno.