1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota potvrdila više snage za GR Supru ali bez manuelnog menjača
Toyota potvrdila više snage za GR Supru ali bez manuelnog menjača
1

Toyota potvrdila više snage za GR Supru ali bez manuelnog menjača

187
1
Podelite sa prijateljima:

Kodnog imena A90, peta generacija Supre je više promašaj nego što je pogodak za Toyotu. Ovaj „prerušeni“ BMW Z4 čak ni ne proizvodi Toyota, već Magna Steyr iz Austrije. Mehanička platforma dolazi iz Bavarske a menjač iz ZF Friedrichshafena.

Setimo se kada je Tecuja Tada rekao da će biti razvijen šestostepeni manuelni menjač ukoliko potražnja bude dovoljno velika. U nedavnom intervjuu, glavni inženjer je pojasnio da „neće biti manuelne transmisije. Kupci koji žele ručni menjač, moći će da odaberu Toyotu GT86“.

Čudno da ovakve reči čujemo od glavnog inženjera. Da li Toyota uopšte ima sluha za ono što misle entuzijasti i potencijalni kupci, ili počinje da se ponaša arogantno poput nekih nemačkih premijum marki, sa stavom „mi znamo bolje“? Opet, s druge strane, šta očekivati od čoveka koji nije mogao da objasni zašto je svaki ventilacioni otvor na GR Supri lažan? Ipak, Tada-san je obećao „više performansi sa svakom dodatnom verzijom“.

Suficit od 50 ks iz šestocilindarskog rednog turbo „šestaka“ je sigurna opklada, posebno ukoliko u obzir uzmemo da je Z4 M40i snažniji od GR Supre?! Unapređenja u performansama će takođe uključiti karbon-keramičke kočnice, ne bi li se kupac zavarao da umisli da sedi u automobilu koji može nešto da napravi na trkačkoj stazi.

Sve u svemu, GT86 se čini kao bolja kupovina, posebno s finansijskog aspekta. Indikativan je odnos u SAD, gde Supra startuje s cenom od 49.990 dolara, što je nešto više od Chevrolet Camara u 2SS kupe izdanju i 1LE Track Performance paketom. Šta tek reći o ekvivalentu u vidu Ford Mustanga…

AutoRepublika

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

veliko je čudo da i auspuh nije lažan, a još veće da se uopšte i prodaje dobro, napomena novi stingray starta sa 59 000 $ i 500 hp koliko i Shelby GT350 – 526 hp