1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat je definitivno digao ruke od modela 500L
Fiat je definitivno digao ruke od modela 500L
14

Fiat je definitivno digao ruke od modela 500L

15.99K
14
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je više od devet godina od trenutka kada smo s radošću gledali prve primerke kragujevačkog lepotana  s oznakama 500L. Iako se kroz godine pokazao kao veoma traženi predstavnik svoje klase, neretko i kao najpopularniji monovolumen, protiv prirode nije mogao. Ti zakoni nalažu da se svako vozilo mora osvežiti, inovirati odnosno govore da svaki model ima neki svoj tržišni vek.

Tako je proizvodnja, inače organizovana prema savremenom konceptu koji anticipira tržišne potrebe, manje-više opadala iz godine u godinu, da bismo sada došli do tačke u kojoj italijanski mediji izveštavaju o tome da će Fiat 500L za modelnu 2021. godinu biti spreman za naručivanje, ali uz neke modifikacije u gami. Jasno, ne radi se o modernizaciji, niti o promociji automobila novog naraštaja, već o pojednostavljenju dostupne palete.

Dakle, već od juče se u Italiji, 500L može naručiti samo u paketu opreme Cross, dok su Urban i Wagon linije uklonjene iz kataloga. Hajde, to možda i nije od nekakvog posebnog značaja, ali „naš“ Fiat se sada može dobiti jedino s malenim motorima koji razvijaju 95 konjskih snaga. Jedan je zastareli atmosferski benzinac od 1,4 litra, dok je drugi moderni turbodizel zapremine 1,3 litre. Oba preostala pogonska bloka su homologovana prema Euro6D standardima, dok će dizel verzija biti dostupna za isporuku u februaru.

Paleta raspoloživih boja je takođe renovirana, što znači da će biti bogatija za nijansu sive koju konstruktor naziva Maestro Gray, ali će zato žuta i bronzana biti povučene iz kataloga, baš kao i neke dvobojne kombinacije.

Tamošnjim kupcima, Fiat 500L se nudi po početnoj ceni od 19.950 evra. Na osnovu ovoga, nije teško zaključiti da je italijanski Fiat digao ruke od svog monovolumena, a na taj način, moguće i od Kragujevca generalno.

AutoRepublika

(15987)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
mkm

500L lepotan? Najruzniji FIAT posle Multiple

Mikele

Gde si bre ti rastao?

Zoca

Kad lazes o dolasku VW-a,a ni Fiat ne mozes da zadrzis………………

Sasa

Svi kljucevi su u rukama predsednika, on je i licno dizajnirao ovaj sugavi šljiin auto . .

Jolle

A kupujes Škode na veliko za svoja ministarstva i direktore javnih preduzeća (eps,policija,vojska…),onda nije ni cudo sto fabrika ne radi kako treba,a ovamo nas fiat,nas ponos i dika,nase cedo…tako se ne ponasa i ne ophodi prema nekom svom!!!pozz

Gall

1.4 fiatov benzinski motor,kao i 1.3 multijet dizel su neprejebljivo napravljeni motori,ta konstatacija „maleni,slabasni“ blago receno izjave nedovoljno upucenih,da ne kazem skorojevica sto se tice automobila,inace fiat 500l je dobro koncipiran i dobro napravljen auto,trapovi su mu za nase puteve vrh,motori takodje,da ne duzim,zapazite koliko fiata500l se vozi kao dostavno vozilo,po firmama,sve ce vam biti jasno,akako stigne,to vam je testiranje modela,kada to prodje bez velikih kvarova,to je dobara automobil!!!!Bolji od vw,sto se tice motora sigurno,!!!!!!!

bear

1.4 95ks, filter vazduha, filter ulja, 4l ulja, u kit kom. izadje nesto ispod 3k sa nekim popustima, mali servis sam odradis sa kljucevima 7. i 17. od toga u motor oko 3,5l.
nije trkac, ali potrosnja goriva je zato manja.
jos ako je rasterecen sa sestostepenim menjacem, pun pogodak.

Vlada

ne znam šta da ti kažem na to, mi smo u firmi imali 4 fiata 500l sa 1.4 benzin plin varijantom (fabrički plin)… nijedan nije prešao 100.000km bez generalne motora (uglavnom sprženi klipovi), rekorder je bio jedan sa 250.000km i 4 generalne. Čisto napomene radi, sva 4 su vozili samo po jedan vozač.

djole

Šta smo drugo mogli da očekujemo, kad svi znamo ko je, od tih devet godina, osamipo godina vrhovni komandant svega živog i mrtvog u Srbiji(bez KIM)?

moron

Suviše sa subjektivan o tom vozilu da bih rekao bilo šta objektivno 😊
Meni je dobar, a mislim i da je kao polovnjak odlična kupovina. Jer, ogromna većina polovnih koji su oglašeni za prodaju su iz kategorije „kupljen nov u Srbiji“, pri čemu ih ima i sa veoma skromnim kilometrima, a ko hoće, ima ih i sa 1,6 dizelom, povremeno i sa 1,4 turbo benzincem, mada mislim da i preostali motori iz ponude sasvim dobro rade posao (pa i ova dva koja za ubuduće ostaju u ponudi ).

DUSAN

AUTO U ZASTAVI KRAGUJEVAC STOSE PROIZVODI TREBALI BI ZA VREMEE KORONE DA SKINU CENU DA NIJE SKUPLJA OD 6000 EVRA DA SVI IMAJU MINIMALNU ZARADU ILI SAMO DA ODRZE PROIZVODNJU DASE SVI NECEGA ODREKNU A NAROD U SRBIJI BUDE ZADOVOLJAN

Neo

Nepravedno fiat je zapostavljen auto ne samo kod nas. Ja vozim cromu 10 godina ulaganje nula pali i vozi. Servis i mali i veliki nisu skupi filter mikro čestica se lagano pasivno čisti. Prezadovoljan sam

BB

Ja sam imao Cromu prve generacije, obožavao sam taj auto, fenomenalan po svim osnovama.👍

Aleksandar

Stvar ukusa što se izgleda tiče. Meni je 500L sasvim OK. Krivo sedi, al pravo besedi. A ovo za KG ne razumem šta znači. Prvi put sam pročitao ovakvu glupost verovatno da bi članak dobio na težini. U KGu će se proizvoditi drugi model.