1. Home
  2. Vesti
  3. Rocky Ridge će modifikovati Nissan Titan
Rocky Ridge će modifikovati Nissan Titan
0

Rocky Ridge će modifikovati Nissan Titan

124
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Amerikanci vole pikap kamionete i da ih kupuju u rekordnim brojevima. Ford je prošle godine prodao preko 910.000 jedinica, Chevrolet 585.000 njih, dok je Ram isporučio oko 530.000 robusnih vozila iz iste kategorije.

Na dnu liste se tradicionalno nalazi Nissan Titan koji je prošle godine pronašao tek nešto više od 50.000 kupaca. Dok je navedena cifra ubedljivo najniža među konkurentima, japanski proizvođač vozila ipak ima razloga za zadovoljstvo pošto je ona za oko 130% viša u poređenju sa peroiodom od samo dve godine ranije.

Nissan veruje da bi mogao da proda još više primeraka ukoliko bi imao u ponudi ekstreminiju terensku verziju, pa je shodno tome sklopio ugovor sa firmom Rocky Ridge, koji podrazumeva modifikovanje Titana. Ova kompanija posluje već neko vreme, ali kao individualni tjuner pikapa i terenaca i do sada nije imala saradnju ni sa jednim specifičnim proizvođačem.

Rocky Ridge će tako modifikovati ne samo Titan i veći Titan XD, već i neke druge modele kompanije kao što su manji pikap Frontier i veći terenac Armada. Nissan će gotove proizvode poslati direktno iz fabrike u radionice Rocky Ridgea, koji će ih preraditi, a zatim isporučivati izložbeno-prodajnim salonima na dalju ponudu kupcima. Za razliku od ranijih proizvoda ove samostalne kuće, ovaj put kupac zadržava fabričku garanciju od pet godina ili 160.000 kilometara.

Najbitniji detalj u procesu modifikacije pikapa je korekcija visine vozila, a u slučaju Titana klirens se može povećati od 7,6 centimetara pa sve do preko 15 cm. Ali to nije sve. Zaštita ispod vozila, uvećani blatobrani, kao i širi izbor terenskih guma i felni su takođe dostupni u dosta različitih stilova.

Ono šta Rocky Ridge ipak neće modifikovati jeste mehanika i tu će vlasnici Titana morati potražiti pomoć nekog drugog proizvođača. To znači da je izbor motora sveden na 5,6-litarski benzinac sa 390 konjsih snaga dok je Cumminsov 5,0-litarski dizel sa 310 „konja“ i 752 Nm maksimalnog obrtnog momenta, odnosno da su ovi motori jedina opcija.

Iz Nissana kažu da čak 39% pikapa poseduje neke modifikacije na sebi i da je za inspiraciju korišćena Ramova divizija Mopar, za koju se veruje da je najzaslužnija što je Chryslerovo odeljenje na pragu da prestigne Chevrolet, mereno prodajnim rezultatima.

AutoRepublika

(124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments