1. Home
  2. Vesti
  3. Žestoki BMW M2 CS debituje naredne godine
Žestoki BMW M2 CS debituje naredne godine
0

Žestoki BMW M2 CS debituje naredne godine

111
0
Podelite sa prijateljima:

Nadolazeći M2 CS biće značajno bolji, odnosno brži automobil od standardnog modela. 

BMW M2 CS otići će na ozbiljnu dijetu što se tiče mase i dobiće više snage što sve upućuje na izuzetno dobre performanse. Ovaj model trebalo bi da odsvira labudovu pesmu za aktuelnu generaciju M2 čija zamena se očekuje 2021. godine.

BMW ističe da je ušteda mase bila prioritet, te da M2 CS ne bi smeo da ima veću masu od 1.540 kilograma. Upotreba ugljeničnih vlakana i aluminijuma pomoći će nemačkim inženjerima u ovoj sferi, a kao primer proizvođač iz Minhena navodi da će čelični krov kod standardnog M2 biti ovde zamenjen sa krovom od ugljeničnih vlakana. Samo ova zamena trebalo bi da uštedi oko 5 kilograma mase.

Što se tiče agregata, još uvek nema zvaničnih potvrda te kolaju glasine da bi mogao biti upotrebljen motor iz BMW X3 M, odnosno pogonska jedinica oznake S58. Ipak, daleko realnije je da M2 CS koristi S55 agregat koji je prisutan i kod standardnog M2. Veruje se da će ukoliko se ovaj motor i bude koristio BMW poraditi da izvuče još koju konjsku snagu više, uz primedbu da kruna ponude kod najmanjeg modela „M“ odeljenja ne sme imati manje od 420 konjskih snaga.

Nemačka marka veruje da M2 treba da ostane „stara škola“, te će i M2 CS dolaziti sa manuelnim šestostepenim menjačem, dok će opcionalno biti moguće uzeti automatski menjač sa dvostrukom spojnicom.

AutoRepublika 

(111)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments