1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota povlači skoro trećinu godišnje proizvodnje
Toyota povlači skoro trećinu godišnje proizvodnje
2

Toyota povlači skoro trećinu godišnje proizvodnje

1.75K
2
Podelite sa prijateljima:

Toyota Motor Corp je objavila danas da će povući oko 3,2 miliona vozila na svetskom nivou, kako bi profesionalci zaposleni u kompaniji došli u priliku da otklone problem s pumpom za gorivo koji bi mogao da dovede do prestanka rada motora.

Japanski proizvođač je u prvi mah, tokom januara izjavio da će povući 696 hiljada vozila s američkog tržišta, upravo zbog rizika od prestanka rada pumpe za gorivo, što bi dovelo do zaustavljanja funkcionisanja motora s unutrašnjim sagorevanjem. Pomenuti specijalisti koji zarađuju radeći u sertifikovanim servisnim stanicama, zameniće potencijalno defektne pumpe za gorivo, novim primercima.

Toyota je navela da je akcijom sada obuhvaćeno 1,8 miliona vozila marki Toyota i Lexus, na teritoriji Amerike, uključujući i starije primerke, proizvedene najdalje počev od 2013. godine. Pored toga, u tu cifru su uključena i četvorotočkaši iz januarske objave azijskog proizvođača. Ostala pogođena vozila su razbacana svuda po svetu.

Internu istragu su Japanci pokrenuli još tokom prošlog juna, a rezultat iste bi trebalo da rasvetli koji razlozi uslovljavaju naprasni prestanak rada pumpe za gorivo.

AutoRepublika

(1748)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Znaci ipak Alfa pouzdanija 😛
Sad moram i nick da menjam ?

hercegovac

Kao što su svi izlozeni opozivima tako ni Tojota nije imuna na isto, no cini mi se da je kod Toyote broj opoziva podnosljiv gledajuci druge marke, pa cak i premijum marke.