1. Home
  2. Vesti
  3. Električna S klasa premijerno na Salonu automobila u Frankfurtu?
Električna S klasa premijerno na Salonu automobila u Frankfurtu?
0

Električna S klasa premijerno na Salonu automobila u Frankfurtu?

205
0
Podelite sa prijateljima:

Prema za sada još uvek nezvaničnim informacijama, Mercedes će predstaviti EQS, odnosno električnu verziju S klase na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu. 

EQ familja električnih automobila „trokrake zvezde“ nastavlja da raste, sve u skladu sa ambicijama ovog velikog brenda. Nakon krosovera EQC na red stiže i EQS, sedan koji će gabaritima biti sličan aktuelnoj generaciji S klase.

Kada je reč o dizajnu, na osnovu silnih paparaco fotografija može se zaključiti da će EQS preuzeti neke od linije bratske S klase, ali i poslednje generacije CLS-a. Nadolazeći električni sedan biće prvi model u okviru EQ porodice koji će koristiti novu MEA platformu, koja je namenjena isključivo za električne automobile.

Kada je reč o snazi i autonomiji, sigurno je da će EQS raspolagati sa većom snagom od EQC-a, te će vozaču najverovatnije biti dostupno više od 450 konjskih snaga. Što se tiče baterije, pretpostavlja se da će biti kapaciteta 90 kWh što bi dalje trebalo da omogući autonomiju kretanja između 400 i 500 kilometara.

EQS će se proizvoditi u pogonu u Zindelfingenu, dok se EQC sklapa u Bremenu, dom EQA biće Raštat.

AutoRepublika

Fotografije: mercedes_fans.de

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments