1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda ukida Citigo i proširuje SUV/krosover ponudu
Škoda ukida Citigo i proširuje SUV/krosover ponudu
0

Škoda ukida Citigo i proširuje SUV/krosover ponudu

160
0
Podelite sa prijateljima:

Današnje automobilsko tržište je više nego surovo. Citigo je još jedan model koji nestaje zbog slabe potražnje.

Sestrinski model Volkswagen Up!-a i Seata Mii je restilizovan pre nekoliko meseci, i biće prisutan na tržištu još par godina, nakon čega će biti ukinut. Razlog ovakve odluke je prost: A segment značajno pada što se potražnje tiče, tako da je pametnije novac uložiti novi SUV/krosover, čija popularnost ne jenjava.

Ove vesti je zvanično objavio Škodin direktor međunarodne prodaje, Peter Šolc, dalje preciziravši da će se kompanija fokusirati na nove SUV modele. On je zapravo nagovestio da bi proizvodna paleta modela s povišenim klirensom mogla da bude proširena sa sadašnja dva (Kodiaq i Karoq) na preko četiri modela u narednih nekoliko godina, što je deo nastojanja da se profitira na izuzetnom rastu segmenta.

Mada Šolc nije obelodanio identitet novih modela, jedan od njih će sigurno biti Fabijin „rođak“, dok bi drugi mogao da dođe u formi krosover kupea, u maniru Vision E koncepta, predstavljenog ove godine. U povezanim vestima, Škodin zvaničnik je takođe obelodanio da kamionet nije na listi prioriteta marke. S obzirom na to da Škoda nema jake pozicije u Južnoj Americi, kao i da nije prisutna u SAD, gde je ovaj tip vozila popularan, kompanija smatra da ne bi bilo dovoljno potražnje koja bi opravdala napore.

Pored proširivanja krosover portfolija, Škoda fokus stavlja i na „električnu“ agendu. Pet elektromobila bi trebalo da budu lansirana do sredine naredne dekade, s tim što bi se prvenac pojavio 2020. Do tada, Superb i Kodiaq će biti prvi elektrifikovani modeli češke marke sa „plug-in“ hibridnim primercima koji će se pojaviti u 2019.

 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments